Lietuvā noticis ārkārtējs gadījums – 13 gadu vecumā meitene laidusi pasaulē mazuli

 

Foto – Pexels

Kā ziņo Lietuvas mediji, Paņevēžas slimnīcā par māmiņu kļuvusi vien 13 gadīga meitene, kuras grūtniecība nošokēja daudzus.

Tāpat tiek ziņots, ka gan jaundzimušais bērniņš, gan jaunā māmiņa pēc dzemdībām jūtas labi.

Zināms, ka notiks papildus izmeklēšana šokējošajam notikumam. Tagad, kad mazulis ir nācis pasaulē, ar DNS palīdzību tiks noteikts iespējamais tēvs.

Tā arī tiks noskaidrots, kurš mazgadīgo meiteni ir izvarojis, padarot viņu grūtu. Visu šokējošāk padara fakts, ka 13 gadus vecā meitenīte ir ar īpašām vajadzībām un aizdomas par viņas izvarošanu šobrīd krīt uz kādu radinieku.

Lasi arī: Cik daudz konditorejas izstrādājumus var ēst, nekaitējot veselībai? Skaidro uztura speciāliste

Šis ir ārkārtējs gadījums, kas šokējis gan likumsargus, gan Bērnu tiesību aizstāvjus. Tikmēr iestādes šobrīd izmeklē nozieguma apstākļus, bet bērnu tiesību aizstāvji cenšas nodrošināt labvēlīgus apstākļus gan māmiņai, gan jaundzimušajam.

No dzemdību nodaļas meitene ar bērniņu dosies uz pagaidu aizbildņu mājām, kur speciālisti viņu ievietoja drīz pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka 13 gadīgā meitene ir stāvoklī un pret viņu ir noticis noziegums.

Speciālisti arī apsolījuši, ka bērns un māte netiks šķirti viens no otra, bet šobrīd tiek meklēta pilngadīga persona – aizbildnis, kas varēs parūpēties par jaundzimušo mazuli.

Vīrietim, kas meiteni izvarojis, draud 15 gadu ilgs cietumsods, taču likumsargi pagaidām ir skopi ar tiem pieejamo informāciju, jo tiek gaidītas DNS testa atbildes.

COMMENTS

Pievienot komentāru