Cik daudz konditorejas izstrādājumus var ēst, nekaitējot veselībai? Skaidro uztura speciāliste

Daudzi cilvēki nevar liegt sev prieku ēst konditorejas izstrādājumus. Daži sevi lutina katru dienu. Taču tas ir ceļš ne tikai uz lieko svaru vairumā gadījumu, bet arī uz veselības problēmu parādīšanos.

Uztura speciāliste Antoņina Starodubova Pasaules pīrāgu dienā runāja par to, kāpēc nevajadzētu ēst konditorejas izstrādājumus katru dienu.

Ja ievērojat daudzveidīgu un sabalansētu uzturu, dažkārt varat atļauties līdz trim maziem pīrāgiem vai līdz diviem pīrāga gabaliņiem dienā. Tomēr ir svarīgi neaizmirst par proporcijas izjūtu.

“Pīrāgi un citi konditorejas izstrādājumi ir kaloriju pilni pārtikas produkti, tāpēc pat veseliem cilvēkiem, kuriem nav liekā svara, jāievēro šo produktu uzņemšanas daudzums. Kaloriju bagāts uzturs neizbēgami noved pie liekā svara, aptaukošanās un ar to saistītām slimībām. 

Protams, ir grūti pilnībā atteikties no iecienītākajiem pīrāgiem, taču jūs varat ierobežot porciju lielumu un to lietošanas biežumu. Uztura ieteicamais kaloriju saturs ir atkarīgs no dzimuma, vecuma un fiziskās aktivitātes līmeņa. Ņemot vērā to un produkta uzturvērtību, ir iespējams noteikt cepamās porcijas, ko var ēst. 

Lasi vēl: “Sāpes ir neciešamas!”: šova “Ekstrasensu cīņas” vadītājs cīnās ar vēzi

Bet jebkurā gadījumā tas nedrīkst pārsniegt 150-200 gramus, tie ir 2-3 mazi pīrāgi vai 1-2 gabaliņi liela pīrāga, un, protams, nevajadzētu ēst konditorejas izstrādājumus katru dienu, ”sacīja uztura speciāliste.

Svarīgi ir arī sekot līdzi, no kādas mīklas un pildījuma ir gatavots maizes izstrādājums, ko grasāties ēst. Galu galā ir zināms, ka vislielākais tauku daudzums ir kārtainās mīklas izstrādājumos, pēc tam nāk sviesta mīkla, kurā ir arī liels daudzums cukura.

Lai rūpētos par savu veselību, varat ņemt rullīšus no liesās rauga vai biskvīta mīklas. Rafinētos miltus būtu lietderīgi aizstāt ar pilngraudu.

Nākamajā lapā: Piedevas un pildījumi, no kuriem jāuzmanās

COMMENTS

Pievienot komentāru