Ar ko nedrīkst barot kaķi: 6 bīstami produkti

Kaķi ir noslēpumaini dzīvnieki, un tie bieži vien mūs pārsteidz ar savām nestandarta pārtikas izvēlēm. Tomēr ir daži pārtikas produkti, kurus veterinārārsti stingri iesaka tiem nedot.

Uztura nozīme

Viens no būtiskākajiem aspektiem attiecībā uz mājdzīvnieku ilgmūžību un veselību ir to pareizs uzturs. Tomēr saimnieki bieži vien ir pārliecināti, ka kaķiem ir piemērota jebkura cilvēka barība, vai arī pie tās ķeras taupības apsvērumu dēļ. Veterinārārsti ir pret šādu nekritisku pieeju.

Fakts ir tāds, ka dzīvniekam šādas diētas rezultātā var rasties kuņģa, zarnu un nieru problēmas. Iespējams arī letāls iznākums.

Lai izvairītos no šādām bēdīgām sekām, eksperti dalās ar padomiem, kādus produktus kaķa bļodiņā nekādā gadījumā nevajadzētu iekļaut.

Kauli un piens

Šajā gadījumā runa ir par mājputnu vai zivju kauliem ar gaļas atliekām. Kaulu asās malas var izraisīt dzīvnieka kuņģa un barības vada traumas. Tajā pašā laikā kaulu mikrodaļiņas var palikt rīkles daļā. Tā kā kauli ir trausli un viegli sadalās sīkās daļās, tie iesprūst mutē un citos orgānos.

Lasi vēl: Zinātnieki ir noskaidrojuši, kas ir laimīgāki – vientuļie vai precētie cilvēki

Vēl viens produkts ir piens, kas neinformētam cilvēkam var būt pārsteigums. Taču veterinārārsti skaidro, ka, kaķiem kļūstot vecākiem, piens var izraisīt caureju un gremošanas traucējumus. Tas ir saistīts ar to, ka viņu organisms zaudē spēju panest laktozi. Tāpēc ne kazas, ne govs piens jūsu mājdzīvniekam nav jādod.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru