Tik gardi, ka mēli var norīt – Vienkārši standarta pamati ceptie kartupeļi, bet ne tādi, kā Jūs domājat!

Šodien es vēlos dalīties ar jums ar savu iecienītāko – un, iespējams, vienkāršāko – ceptu kartupeļu recepti, kas man vienmēr nāk palīgā, kad nepieciešams pagatavot kaut ko ātru, vienkāršu un garšīgu.

Šī recepte ir mana iecienītākā, jo tai nav nepieciešama iepriekšēja vārīšana vai sarežģītas gatavošanas manipulācijas. Nav nekādas vajadzības stundām ilgi stāvēt pie plīts vai izmantot sarežģītas tehnikas – tikai daži vienkārši soļi, un jūsu kartupeļi būs gatavi baudīšanai.

Kad man nav laika vai vēlmes domāt par piedevām, es vienkārši ņemu dažus kartupeļus, nomizo tos, sagriežu gabaliņos un gatavoju tos šādā veidā.

Tā ir mana uzticamā recepte, kas nekad nepieviļ. Viss, kas jādara, ir sajaukt sagrieztos kartupeļus ar dažām garšvielām, izkārtot tos uz cepešpannas, un pēc tam vienkārši ļaut cepeškrāsnij darīt savu darbu. Tikai reizi cepšanas laikā nepieciešams apmaisīt kartupeļus, lai tie vienmērīgi apceptos no visām pusēm.

Šīs receptes lielākais noslēpums slēpjas garšvielās, kuras es izmantoju. Šoreiz izvēlējos kaltētus sīpolus un ķiplokus.

Tie ir lieliska alternatīva svaigiem, jo 220 grādu karstumā nepiedeg tik ātri kā svaigie līdzinieki.

Kaltēti sīpoli un ķiploki piešķir kartupeļiem dziļāku un intensīvāku garšu, vienlaikus saglabājot kraukšķīgu tekstūru un zeltainu nokrāsu. Protams, jūs varat eksperimentēt ar garšvielām pēc saviem ieskatiem, bet man šī kombinācija ir viena no mīļākajām.

Tāpēc, ja vēlaties pagatavot ko ātru, gardu un uzticamu, šī recepte būs ideāla. Ņemiet savus kartupeļus, sagatavojiet tos šādā veidā un baudiet garšas sprādzienu ar minimālu piepūli. Lai labi garšo!

Sastāvdaļas 4 porcijām : Fonds kartupelis 800 grami augu eļļa 2 ēd.k. sausais sīpolu pulveris 1 tējk. sausais ķiploku pulveris (vai granulēts) 2/3 tējk. Provansas garšaugu maisījums 3/4 tējk. malti melnie pipari 1/4 tējk. sāls pēc garšas

Rūpīgi nomazgājiet kartupeļus, nenomizojot ādu. Nosusina un sagriež šķēlēs. Atkarībā no kartupeļu lieluma sagriežu 6-8 daļās, ja cepu mazus, tad vai nu atstāju veselus, vai pārgriežu uz pusēm. Atcerieties, ka, jo smalkāks griezums, jo ātrāk kartupeļi izcepsies.

Pārējās sastāvdaļas pievienojiet kartupeļiem.

Samaisa un pārliek uz cepešpannas – vēlams vienā kārtā.

Liek līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz gatavs. Precīzs laiks būs atkarīgs no konkrētās kartupeļu šķirnes.

Sarkanie kartupeļi, tāpat kā tie, kas redzami manā fotoattēlā (sarkanā skaraleta), cep apmēram 45-50 minūtes. Cepšanas laikā kartupeļus pāris reizes apgrieziet ar lāpstiņu. Pasniedz kā piedevu vai kā neatkarīgu ēdienu.

Leave a Comment