Nekad nedodiet sunim tādu vārdu! Eksperti nosaukuši statistiski visnelaimīgāko vārdu

Foto – Pixabay

Protams, mājdzīvnieka vārda izvēle ir ļoti atbildīgs mirklis – pirmkārt, tam jābūt labskanīgam, lai suni viegli būtu sasaukt pastaigas laikā vai arī tad, kad viņš dara kādus nedarbus. Otrkārt, vārdam jābūt ar labu nozīmi, piekritīsiet?

Taču, lai, cik paradoksāli nebūtu, kā izrādās, statistiski eksperti ir noskaidrojuši, kāda vārda suņi visbiežāk tiek vesti pie speciālistiem kādu negadījumu dēļ vai tamlīdzīgi.

Šis pētījums tika veikts dažādās valstīs, un vairāki eksperti apstiprina, ka tieši viens vārds visbiežāk parādās sarakstos, kad runa ir par suņiem, ar kuriem visbiežāk atgadās kaut kas nelāgs – viņi iekļūst kādos negadījumos, sakašķējas savā starpā, viņiem ir nepanesams raksturs vai gluži vienkārši – viņi pazūd. Un mēs esam pārliecināti, ka arī jūs šo vārdu pavisam noteikti būsiet dzirdējuši! Tāpēc, ja vien jums kaut kad drīzā nākotnē sunim ir jāizdomā vārds – izvairieties no šī vārda.

Lasi vēl: Ko darīt, ja suns baidās no uguņošanas skaņas: zoopsihologa atbilde

Pie tam, paradoksāli ir tas, ka tulkojot no angļu valodas, šim vārdam ir patiešām lieliska nozīme, bet… kaut kādu iemeslu dēļ tas “nedarbojas” tā, kā tam vajadzētu darboties. Tātad, saskaņā ar statistiku un speciālistu – ekspertu novērojumiem vissliktākais vārds, kādu vien jūs varat iedot savam sunim ir “Lucky” – tulkojumā no angļu valodas “Laimīgais”. Latviešu valodā – Lakijs/ Lakija.

Foto – Pixabay

Starp citu, arī sociālajos tīklos daudzi cilvēki raksta, ka tieši šo vārdu viņi uzskata par visbīstamāko un nelaimīgāko. Turklāt daļēji tam esot arī skaidrojums – kāpēc tad tā?

Izrādās, ka lielākoties šādu vārdu cilvēki dod tiem dzīvniekiem, kas ir atrasti vai izglābti un tādēļ ir it kā laimīgie – izredzētie. Tomēr, taisnības labad jāsaka, ka ne vienmēr šie suņi turpina dzīvot laimīgu dzīvi, jo dažreiz viņu stāvoklis ir tik sarežģīts, ka pārāk agri viņi dodas uz citiem medību laukiem…

Foto – Pixabay

Leave a Comment