Sagatave ziemai: recepte baklažānu adžikam ar āboliem

Pagatavojiet interesantu baklažānu adžiku ar āboliem. Šī sagatave ir kaut kas starp mērci un dārzeņu salātiem, kas to padara vēl interesantāku.

Tā kā vasara vēl turpinās un konservēšanas sezona ir pilnā sparā, ir laiks izmēģināt vēl vienu interesantu recepte, par kuru būs sajūsmā jūsu mājinieki un viesi. Šodien piedāvājam jums izmēģināt pagatavot baklažānu adžiku ar āboliem pēc senas gruzīnu receptes. Dārzeņu, augļu un garšvielu kombinācija piešķir ļoti spilgtu un bagātīgu garšu. Šāda mērce padarīs jebkuru ēdienu neaizmirstamu.

Sastāvdaļas baklažānu adžikam ar āboliem

Baklažāni – 5 kg

Sīpoli – 4

Burkāni – 4

Paprika – 4

Āboli – 3-4

Ķiploki – 50-100 g

Asie pipari – 1 pāksts

Tomātu sula – 2 litri

Etiķis – 1 glāze

Cukurs – 2 glāzes

Eļļa – 1 glāze

Sāls – 2 ēdamkarotes (ar kaudzīti)

Pagatavošanas metode

Nomazgājiet un nosusiniet baklažānus. Pēc tam katru baklažānu sagriež 8 gabaliņos (šķēlītēs). Apkaisa ar šķipsniņu sāls un atstāj uz minūtēm 20, lai izdalās viss liekais šķidrums. Pēc tam šķidrumu notecina un baklažānus var sagriez mazākos gabaliņos.

Pēc tam ir jāsagatavo adžika. Lai to izdarītu, sajauc tomātu sulu, etiķi, cukuru, augu eļļu un sāli, visas sastāvdaļas uzvāra. Caur gaļas maļamo mašīnu sasmalcina sīpolus, burkānus, papriku, ābolus, ķiplokus, asos piparus. Dārzeņus pievieno tomātu mērcei, vāra 5 minūtes.

Lasi vēl: Kam jūs palīdzētu pirmais: personības stresa tests

Pievieno sasmalcinātus baklažānus un vāra līdz gatavībai (15-20 minūtes).

Baklažānus ar adžiku ievieto sterilizētās burkās un aizver ar sterilizētiem vāciņiem. Burkas aptin ar plediem, līdz tās pilnībā atdziest.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Baklažānu adžika ar āboliem ir garšīga un aromātiska mērce, kas labi sader ar dažādiem ēdieniem, piemēram, gaļu, zivīm, vai vienkārši kā piedeva pie maizes.

Leave a Comment