Ko darīt, ja suns baidās no uguņošanas skaņas: zoopsihologa atbilde

Ja suns baidās no skaļas uguņošanas skaņas, tas var radīt psiholoģisku traumu.

Zoopsiholoģe Pola Koročkina ekskluzīvi pastāstīja, ko darīt ar suni, kurš baidās no uguņošanas skaņas. Pēc viņas teiktā, šādas bailes bieži sastopamas mājdzīvniekiem, kuri dzīvo pilsētā.

Šāds stress sunim var būt bīstams. Trauksmainiem un hiperaktīviem dzīvniekiem pēc uguņošanas var saasināties stāvoklis. Ja mājdzīvnieka nervu sistēma ir vāja, tas var novest pie psihiskas traumas.

“Labākais veids, kā mazināt sava mājdzīvnieka nervu pārslodzi uguņošanas laikā, ir stiprināt viņa nervu sistēmu un pirms tam nostiprināt attiecības. Tas ļaus mazāk sāpīgi pārdzīvot svētkus,” sacīja Koročkina.

Eksperte iesaka uguņošanas laikā suni nevest ārā. Tajā pašā laikā nevajadzētu pamest dzīvnieku, pat ja ļoti gribas paskatīties uz uguņošanu.

Uguņošanas laikā esiet blakus savam sunim, lai viņš nebūtu tik ļoti nobijies.

Lasi vēl: Rezultāts pārsteigs pat vispieredzējušākās saimnieces!! Vienkārši veidi, kā zeķītes izmazgāt tā, lai tās atkal būtu sniegbaltas

“Ja jūsu mājdzīvnieks izjūt paniku no uguņošanas, saglabājiet mieru. Jums nevajadzētu viņu emocionāli nomierināt, smieties par šādu uzvedību vai uzreiz skriet un mēģināt dzīvnieku paslēpt. Tikai jūs varat izskaidrot mājdzīvniekam, ka uguņošanas ierīcēs nav nekā biedējoša. Panikas stāvoklī labāk atrast telpu, kurā sprādzienus var dzirdēt vissliktāk – tā var būt vannas istaba,” – sacīja zoopsihologs.

Bailes var būt lipīgas, ja jums ir vairāki dzīvnieki. Tāpēc galvenais panikas pārņemtais dzīvnieks jānogādā drošā vietā, bet pārējiem dzīvniekiem jāpaliek tuvumā. Neaizmirstiet aizklāt logus ar aizkariem, lai jūs nevarētu redzēt salūtu.

Pievienot komentāru