Lielākā daļa mājsaimnieču pieļauj vienu kļūdu, ieraugot gurķus, kuros marināde ir kļuvusi duļķaina, nedariet to

Skābētiem produktiem duļķains sālījums ir normāli. Tā tam ir jābūt. Fermentācijas procesā izdalās specifiskas vielas, kas darbojas kā konservanti un palīdz pagarināt dārzeņu un augļu glabāšanas laiku.

Pateicoties tiem, skābētie produkti iegūst unikālu garšu. Dabisko konservantu vidū ir pienskābe. Tas kļūst par galveno sālsūdens duļķainības cēloni.

Šodien es pastāstīšu, ko darīt ar marinētiem produktiem, kuros sālījums kļuvis duļķains.

Duļķaina marināde

Mūsu vecmāmiņas ozolkoka mucās skābēja gurķus, tomātus, kāpostus un ābolus. Viss tika izmantots: dārzeņi un duļķains sālījums. Jau toreiz mājsaimnieces pamanīja skābēto produktu šķidruma ārstnieciskās īpašības.

Mūsdienās produktus galvenokārt uzglabā stikla burkās. Tajās skābē arī gurķus un kāpostus, konteinerus pārklājot ar neilona vākiem. Un cilvēki sāka lēnām aizmirst par skābējuma ārstnieciskajām īpašībām.

Duļķaino sālījumu, kas palicis no skābētiem dārzeņiem, nevajadzētu izmest. Šis bagātīgais šķidrums var būt noderīgs dažādiem mērķiem.

Gurķu sālījumu bieži izmanto ēdiena gatavošanā un mājas skaistumkopšanas receptēs. To izmanto, lai izgatavotu maskas un vannas rokām un kājām.

To izmanto viegli vārītu kāpostu kodināšanai un cepumu cepšanai, tas labi iederas zupās un mērcēs.

Lasi vēl: Pārsteidzoši gardas lavaša uzkodas gan ģimenes pusdienām, gan svētku galdam

Pat marināde no sterilizētiem marinētajiem gurķiem ir piemērota ēdienu cepšanai un mērcēšanai, bet skābēts šķīdums ir veselībai veselīgāks.

Sālījums no skābētiem kāpostiem ir sevi lieliski pierādījis tautas medicīnā. To dzer gremošanas problēmu gadījumos, un tas labvēlīgi ietekmē arī aknas.

Bet satraucoša ir duļķaina marināde konservētu dārzeņu burkā, kurus var sterilizēt. Tās saturs turpmākās uzglabāšanas laikā nedrīkst mainīt sākotnējo izskatu!

Vāka uzpūšanās vai marinādes duļķainība norāda uz dārzeņu fermentāciju burkā, kas pēc termiskās apstrādes ir nepieņemama.

Šādas pazīmes liek šaubīties par konservētās produkcijas piemērotību patēriņam. Bojātos produktus labāk izmest, ja nevēlaties kaitēt savai veselībai.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment