Lielākā daļa mājsaimnieču pieļauj vienu kļūdu, ieraugot gurķus, kuros marināde ir kļuvusi duļķaina, nedariet to

Marinādes duļķainības un konservēto pārtikas produktu bojāšanās cēloņi

Iespējams, ka derīguma termiņš ir beidzies. Konservus nevar uzglabāt vairākus gadus. Skābēšana vai marinēšana tika veikta traukā, kas var oksidēties.

Marinēšanai izmantojām agro šķirņu gurķus, kas nav paredzēti saglabāšanai ziemai.

Netiek ievērotas receptē norādītās sastāvdaļu proporcijas. Marinādē ielēja nefiltrētu ūdeni, un tas radīja nosēdumus. Burku saturs tika sterilizēts mazāk nekā nepieciešams.

Bet jūs arī nevarat pārgatavot: konservēti ēdieni kļūs mīksti. Sālījumā iebērāt jodētu sāli, savukārt konservos var izmantot tikai parasto akmens sāli.

Marinādei izmantots apšaubāma ražotāja etiķis, vai arī konservantam beidzies derīguma termiņš.

Plaisas un skaidas uz vecajām burkām var izraisīt konservu bojāšanos. Konservu duļķainības iemesls var būt zemas kvalitātes neilona vai metāla vākos, kas cieši nepieguļ kaklam un nesaglabā pilnīgu stikla burkas blīvējumu.

Kad nevajadzētu gatavoties ziemai?

Ir populāri uzskati, saskaņā ar kuriem noteiktās dienās nevajadzētu nodarboties ar skābēšanu un marinēšanu. Šādi konservi neuzglabāsies ilgi, un jūs tikai pārstrādāsiet pārtiku.

Ir grēks sagatavot marinētus gurķus turpmākai lietošanai lielajos baznīcas svētkos.

Lasi vēl: Vienkārša kabaču kaviāra recepte: ģimene ziemā būs sajūsmā par šo uzkodu

Mājsaimniece nedrīkst skābēt vai marinēt dārzeņus, ja viņai ir sākušās “kritiskās” dienas. Nav ieteicams nodarboties ar konservu gatavošanu, ja ģimenē ir miris cilvēks. Labāk to darīt pēc bērēm.

Tagad jūs zināt iespējamos konservu nepiemērotības un sālījuma vai marinādes duļķainības iemeslus. Ņemiet tos vērā un nesakiet vēlāk, ka neesat brīdināts.

Leave a Comment