“Ziemas dārgums”: nekas nav garšīgāks par lečo. Kaimiņi jau veic pasūtījumus – jāpagatavo katram pa 50 burkām

Laika trūkums bieži vien liek mums meklēt vienkāršas un ātri pagatavojamas receptes, it īpaši, kad runa ir par ziemas krājumu sagatavošanu.

Mēs visi vēlamies pavadīt mazāk laika virtuvē, taču nevēlamies atteikties no kvalitatīvām un gardām maltītēm. Šajā ziņā es nekad neesmu bijusi liela laika tērēšanas cienītāja sarežģītiem ēdieniem.

Bet, kad runa ir par ziemas krājumu gatavošanu, ātras un gardas uzkodas vienmēr ir laipni gaidītas.

Viena no manām iecienītākajām receptēm, kas jau gadiem ir saglabājusi savu vietu manā virtuvē, ir lečo – krāsainais un aromātiskais ēdiens, kas ne tikai piepilda jūsu mājas ar burvīgu smaržu, bet arī iepriecina ziemas vakaros, kad vēlaties baudīt kaut ko sildošu un garšīgu.

Šajā rakstā dalīšos ar jums savā iecienītākajā lečo receptē, kas ir tik garšīga, ka pat 30 burciņas varētu nepietikt visai ziemai! Man jau kaimiņi ir sākuši veikt pasūtījumus, tādēļ, iespējams, nākamreiz būs jāgatavo 50 burciņas!

Lasi vēl: Zvaigžņu zīmju pārstāvji, kuriem augustā būs jāpieņem liktenīgi lēmumi. Tava nākotne ir tavās rokās. Kā izdarīt pareizo izvēli?

Lečo: Krāsainais “Ziemas dārgums”

Lečo ir tradicionāls ungāru ēdiens, kas sastāv no paprikas, tomātiem un dažādām garšvielām. Tas ir ideāli piemērots gan kā piedeva dažādiem ēdieniem, gan kā neatkarīga uzkoda, ko var pasniegt uz svētku galda.

Turklāt lečo ir ļoti universāls ēdiens, kas ļauj variēt ar sastāvdaļām un pielāgot recepti pēc savas gaumes.

Sastāvdaļas mūsu ziemas “dārgumam”:

Paprika: 1,5 kg

Tomāti: 1 kg

Sāls: 25 g

Cukurs: 70 g

Saulespuķu eļļa: 70 ml

Melnie piparu graudi: 10 gab.

Krustnagliņas: 3 gab.

Ķiploki: 9 daiviņas

Lauru lapa: 3 gab.

Etiķis (9%): 30 ml

 

Oriģināla recepte, kas aizstās klasisko rasolu: pagatavojiet lieliskus salātus, no kuriem jūsu viesi nevarēs atteikties

Šīs sastāvdaļas ir viegli pieejamas un parasti sastopamas mūsu virtuvēs, īpaši vasaras un rudens mēnešos, kad svaigi dārzeņi ir vislabākie.

Šķir nākošo lapu un lasi, kā šo “ziemas dārgumu” pagatavot soli pa solim….

Leave a Comment