Ceļošana divatā. 6 lietas, kas jums jāzina, lai brīvdienas būtu izdevušās un bez strīdiem

Ceļošana var būt stresaina, un nav divu cilvēku, kas ar stresu tiktu galā vienādi.

Došanās atvaļinājumā kopā ar partneri ir brīnišķīgs laiks, kas pārsvarā tiek gaidīts ar patīkamu satraukumu. Tomēr ceļošana kopā var radīt vairākus izaicinājumus, sākot ar zelta vidusceļa atrašanu starp aktivitātēm un laika izvēli un beidzot ar orientēšanos loģistikas jautājumos un dažādu naudas situāciju risināšanu. Un tas viss var būt nopietns saderības pārbaudījums.

Daudziem pāriem ceļošana ir saliedējoša pieredze, laiks, kad atjaunot attiecības, iespēja nokratīt ikdienas nastu un stiprināt saikni.

Ja iepriekšējos ceļojumos jums kā pārim ir bijuši strīdi un negatīva pieredze, nekrītiet izmisumā. Ir veidi, kā uzlabot kopējo atvaļinājumu, lai abi partneri varētu pavadīt patīkamu laiku.

Runājiet par savām vēlmēm

Eksperti uzsver, ka galvenais ir komunikācija. Abiem partneriem ir jāizsaka savas cerības par ceļojumu, kā arī jāizrunā visas bažas.

Pirms ceļojuma jums un jūsu partnerim jāapspriež mērķi un vērtības, ko vēlaties sasniegt ceļojuma laikā. Parādiet atvērtību un ieinteresētību, lai saprastu, ko katrs vēlas no ceļojuma. Bez sarunas neizdariet pieņēmumus par to, kas izdosies un kas nē.

Par prioritāti izvirziet kompromisu

Katrs pāris ir unikāls, tāpēc tas, kas der vienam, var nederēt otram. Mēģiniet risināt visas domstarpības vai problēmas kā komanda un atcerieties, ka domstarpības ir normāla un veselīga parādība.

Tā vietā, lai uzskatītu tās par potenciālām problēmām, mēģiniet rast veidus, kā tās pārvarēt, jo tas var stiprināt attiecības. Neskatieties uz atšķirīgām vēlmēm un vajadzībām kā uz problēmu, kas ir jārisina. Mēģiniet uz to raudzīties kā uz iespēju vairāk uzzināt vienam par otru un praktizēt komandas darbu.

Plānojiet personīgo laiku

Ceļošana bieži vien ir saistīta ar daudz laika pavadīšanu kopā šaurās telpās, kas var radīt grūtības cilvēkiem, kuriem ir nepieciešama lielāka personīgā telpa vai laiks vienatnē, lai atgūtu spēkus. Pat ceļojot kopā, plānojiet laiku, ko pavadīt atsevišķi. Tas palīdzēs mazināt stresu un ļaus katram partnerim atgūties savā veidā.

Jums nav jāplāno nekas nozīmīgs vai dramatisks, lai saglabātu personīgo laiku un telpu ceļojuma laikā. Tas var būt kaut kas pavisam vienkāršs, piemēram, grāmatas lasīšana vienatnē vai vientuļa pastaiga.

Runājiet atklāti par finansēm

Daudziem pāriem atvaļinājuma laikā rodas problēmas, jo viņi cīnās ar atšķirīgām vērtībām attiecībā uz naudu un to, kam to tērēt ceļojuma laikā.

Nenovērtējiet par zemu to, ka finansiālās domstarpības var radīt spriedzi un konfliktus atvaļinājuma laikā.

Lasi vēl: Interesantas lietas, ko jūs varat pievienot burkās ar gurķiem un tomātiem etiķa vietā

Līdzsvars starp atpūtu un aktivitāti

Atšķirīgi tempi var izraisīt neapmierinātību. Vienam partnerim patīk ātrs, ar dažādām aktivitātēm piepildīts maršruts, bet otrs dod priekšroku lēnākam un klusākam ceļojumam, kas rada nesinhronizētas rīcības sajūtu. Problēmas var radīt arī atšķirīgs piedzīvojumu līmenis. Atšķirīga riska tolerance un piedzīvojumu piekāpšanās var izraisīt konfliktus.

Jāizveido sabalansēts ceļojuma plāns, kurā būtu iekļautas gan aktīvas, gan mierīgas dienas, kā arī piedzīvojumiem bagātu un drošu pasākumu kombinācija, kas atbilst katra partnera tempam, vēlmēm un spējām.

Apvienojiet kultūras intereses

Kultūras intereses var radīt domstarpības par to, ko redzēt un darīt. Vienu partneri var interesēt muzeji un vēsturiskas vietas, bet otrs dod priekšroku mūsdienīgām atrakcijām vai aktivitātēm brīvā dabā.

Vienu dienu apmeklējiet muzejus, bet nākamajā dienā – modernas atrakcijas. Atrodiet aktivitātes, kas apvieno abu interešu elementus, piemēram, vēsturisku ekskursiju ar mūsdienīgu piedāvājumu.

 

 

Leave a Comment