Interesantas lietas, ko jūs varat pievienot burkās ar gurķiem un tomātiem etiķa vietā

Izrādās, ka ir produkti, kas var aizstāt etiķi gurķu un tomātu konservos.

Etiķi pievieno konserviem, lai tie ilgāk uzglabātos. Etiķis padara konservētus gurķus un tomātus garšīgus un kraukšķīgus.

Taču ir gadījumi, kad kāda iemesla dēļ etiķis ir kontrindicēts, turklāt pastāv viedoklis, ka etiķis ne pārāk labi ietekmē mūsu fizisko labsajūtu. Mēs jums pastāstīsim, ar ko to var aizstāt.

Ko pievienot konserviem etiķa vietā

Etiķi var aizstāt ar citronskābi. Lai iegūtu 70 % etiķa esences analogu, jāatšķaida viena ēdamkarote citronskābes divās ēdamkarotēs ūdens. Savukārt, lai iegūtu 9% etiķa esencei līdzīgu šķīdumu, viena tējkarote citronskābes jāatšķaida 14 karotēs ūdens.

Etiķa vietā izmanto arī citronus. Trīs litru burkai gurķu nepieciešams pievienot sešus ne pārāk biezus citrona gredzenus. Tas arī piešķirs interesantas garšas notis gurķu konserviem. Bet svaigi spiesta citronu sula piešķirs marinādei līdzīgu skābu garšu kā etiķis. Laimu sula var būt alternatīva, īpaši, ja vēlaties intensīvāku citrusaugļu aromātu.

Lielisks konservants ir sarkanās jāņogas. Trīs litru burkai vajadzīgas divas tasītes sarkano jāņogu.

Derēs arī dzērvenes vai brūklenes – trīs litru burkai būs vajadzīgi 100 grami ogu.

Var pievienot 100 gramus skābu ābolu, kurus sagriež uz pusēm vai četrās daļās, iepriekš izņemt sēklas. Mizu var atstāt. Augļu vietā var izmantot ābolu sulu.

Daudz skābju ar konservējošām īpašībām ir skābenēs, tās arī jāpievieno 100 g uz burku. Ja nevēlaties likt pašas skābenes, varat iztikt ar skābeņu sulu. Skābeņu sula ir vēl viena dabīga alternatīva, kas piešķir skābumu, kas nepieciešams gurķu konservēšanai.

Dažas saimnieces skābeņu vietā pievieno degvīnu – 50 g uz trīs litru burku.

Tomēr, aizvietojot etiķi ar citām sastāvdaļām, ir būtiski nodrošināt, ka skābuma līmenis ir pietiekams drošai konservēšanai. Tāpēc, ja izmantojat alternatīvas, piemēram, citronu vai laimu sulu, pārliecinieties, ka tās skābums ir pietiekams, lai novērstu nevēlamu baktēriju augšanu.

Leave a Comment