Lielisks un interesants variants: Marinētas dilles ziemai; Vienkāršā ciema tantiņas recepte

Parasti dilles sagatavo ziemai, sagriežot un ievietojot saldētavā. Tomēr ir arī citi veidi, kā tās saglabāt.

Sagatavojot  dilles sezonas laikā, jūs ietaupāt laiku, ko citādi varētu veltīt tās iegādei vai sagatavošanai ziemas laikā. Ja dilles tiek audzētas mājās, tās uzglabāšana ziemai var palīdzēt ietaupīt naudu, neiegādājoties dilles veikalā, kur tās var būt dārgākas.

Marinētām dillēm piemīt ļoti unikāla garša. Šī metode arī lieliski saglabā dilles. Pirms marinēšanas dilles ir rūpīgi jāizskalo, jāgriež ne pārāk smalki (zariņiem jābūt 2-5 cm garumā) un jānovieto rūpīgi izmazgātā stikla burkā.

Lasi arī: Tamāra Globa prognozē šīm zvaigžņu zīmēm augustā interesantus notikumus saistībā ar naudu un veiksmi

Burka ar dillēm jāaplej ar verdošu ūdeni, jānosedz ar vāciņu, bet neaizskrūvē, un pēc 15 minūtēm ūdens jāiztukšo. Procedūru atkārto vēl vienu reizi.

Ir ērti notecināt šķidrumu, izmantojot īpašu vāciņu ar caurumiem, ko var uzlikt burkas kaklam.

Atsevišķā katliņā uzvāra marinādi. Uz 300 ml ūdens jābūt 200 ml etiķa (9 %) un 150-200 g sāls.

Pievieno etiķi, tiklīdz ūdens uzvārās. Tad uguni nekavējoties izslēdz.

Iegūto marinādi pārlej pār dillēm burkās, aiztaisa ar vāciņiem un pēc atdzesēšanas novieto aukstumā.

 

 

Dilles ziemai var sagatavot, izmantojot arī konservēšanas metodi

Zaļumus nomazgā, sasmalcina un ievieto 500 ml burkās, cieši sablīvējot. Atsevišķā traukā pagatavo sālījumu, ūdenī izšķīdinot sāli.

Uz 1 litru ūdens vajadzēs 5 ēdamkarotes sāls. Var pievienot lauru lapu, pāris krustnagliņu pumpuru. Sālījumu pārlej pār dillēm un 30 minūtes sterilizē sagataves.

Lai burkas sterilizētu, tās jāieliek plašā katlā, kas piepildīts ar ūdeni. Ūdenim jāsasniedz 2/3 no burku augstuma. Burkas pārklāj ar vākiem, bet neaizskrūvē. Ieslēdz plīti un uz lēnas uguns vāra 20 minūtes.

Pēc sterilizēšanas burku vāciņi uz burkām jāaizskrūvē, ja tiek izmantoti skrūvējami mehānismi. Burkas apgriež otrādi un novieto uz līdzenas virsmas, pārklāj ar segu. Pēc atdzesēšanas ievieto sagataves pagrabā vai vēsā vietā.

 

Leave a Comment