Baltijā pirmā Rail Baltica projektēšanas līguma parakstīšanas svinīgā ceremonija

“Latvijas nākotnes ekonomikā un modernas lidostas attīstībā viens no pamatelementiem ir savienojums ar dzelzceļa tīklu. Rail Baltica stacijas izveidei lidostā ne tikai sniegs būtisku ieguldījumu Rīgas pilsētas un Pierīgas mobilitātē, bet arī veicinās ērtāku un ātrāku galamērķu sasniegšanu pasažieriem.

Konkursa uzvarētājam šis būs izaicinošs uzdevums, jo projekts ir komplicēts un ieviesīs jaunu, 1435 mm standarta dzelzceļa līnijas, kas novietota uz estakādes, projektēšanas pieredzi. Rail Baltica stacijai harmoniski jāiekļaujas lidostas funkcionalitātē un jāatbilst lidostas ilgtermiņa attīstības redzējumam”, uzsver Eiropas Dzelzceļa līnijas, Rail Baltica ieviesējs Latvijā.

Eiropas sliežu platuma projekta Rail Baltica ieviesējs Latvijā – SIA Eiropas Dzelzceļa līnijas 2016. gada 4. novembrī izsludināja starptautisko konkursu par Rail Baltica stacijas, saistītās infrastruktūras un estakādes būvprojektēšanu starptautiskajā lidostā „Rīga” un 2018. gada 2. februārī pieņēma lēmumu par konkursa rezultātiem.

Projektēšanas līgums tiks parakstīts ar konkursa uzvarētāju – pilnsabiedrību PROSIV, kurā apvienojas Itālijas uzņēmuma Sintagma, Slovākijas uzņēmuma Prodex un Latvijas uzņēmuma Vektors T kompetences.

Konkursa organizators Eiropas Dzelzceļa Līnijas

aicina uz

Baltijā pirmā Rail Baltica projektēšanas līguma parakstīšanas

svinīgo ceremoniju

š.g. 20.martā plkst 9.00

Satiksmes ministrijā, 4.st., Lielā zāle, Gogoļa ielā 3, Rīgā

Pasākuma darba kārtībā:

1. informācija par konkursa norisi un projektēšanas uzdevumiem;

2. konkursa uzvarētāju kompetences un izaicinājumu vērtējums;

3. svinīga projektēšanas līguma parakstīšana.

Pasākumā piedalīsies:

1. Uldis Augulis, LV Satiksmes ministrs;

2. Baiba Rubesa, RB Rail valdes priekšsēdētāja;

3. Ilona Līce, starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja;

4. V.e.Sebastjāno Fulči (Sebastiano Fulci), Itālijas vēstnieks Latvijā;

5. Nando Granjēri (Nando Granieri), Sintagma, valdes priekšsēdētājs;

6. Vasko Trufīni (Vasco Truffini), Sintagma valdes loceklis, apvienības PROSIV Rail Baltica projekta vadītājs, Slovākijas un Latvijas uzņēmumu pārstāvji;

7. Andris Linužs, Eiropas dzelzceļa līniju valdes loceklis;

Lūdzam apliecināt savu dalību pasākumā, lai nodrošinātu caurlaides,

19.03. līdz plkst 17.00, informējot e-pastā:

[email protected], vai zvanot pa tālruni 29264403.

Fona informācija par konkursa norisi:

Starptautiskais konkurss: “Rail Baltica „Starptautiskās lidostas „Rīga”” dzelzceļa stacijas, saistītās infrastruktūras un estakādes būvprojekts” tika izsludināts 2016.g. novembrī.

2017. gada rudenī no pieciem pirmajā kārtā saņemtajiem pieteikumiem (no AECOM INOCSA S.L.U (Spānija), piegādātāju apvienības Egis Rail (Francija, Lietuva), SIA Rem Pro (Latvija), piegādātāju apvienības SYSTRA S.A./COWI AS (Francija, Dānija) un piegādātāju apvienības PROSIV (Itālija, Slovākija, Latvija) konkursa 1. kārtas nolikumā izvirzītajām prasībām: kandidātu un viņu piesaistīto speciālistu pieredze līdzvērtīgu būvprojektu izstrādē, kas apliecina kandidāta spējas un profesionālās kompetences šādu projektu īstenošanā, par atbilstošiem atzīti divi uzņēmumi – AECOM INOCSA S.L.U un piegādātāju apvienība PROSIV (Itālijas, Slovākijas, Latvijas uzņēmumi).

2018. gada 1.ceturksnī noslēdzās konkursa otrā kārta, kad atlasītajiem pretendentiem bija jāiesniedz tehniskais un finanšu piedāvājums.

Konkursa komisijā strādāja projekta ieviesējuzņēmuma Eiropas Dzelzceļa līnijas, trīs Baltijas valstu kopuzņēmuma RB Rail AS, Satiksmes ministrijas un starptautiskās lidostas „Rīga” pārstāvji, kas vērtēja iesniegtos piedāvājumus.

Leave a Comment