Svētdien “lūši” mērosies spēkiem ar “lauvām”

Šoreiz neierastā laikā – svētdien, 11. februārī plkst. 17.00 Jēkabpils sporta namā BK “Jēkabpils” otro reizi sezonā tiksies ar visiem no Kurzemes – BK “Betsafe/Liepāja”. Abas komandas cīnīsies par uzvaru “OlyBet” Latvijas Basketbola līgas regulārajā sezonā.

BK “Jēkabpils” izcīnījis piecas uzvaras pēdējās sešās spēlēs, un šie panākumi jēkabpiliešus pacēluši uz LBL rezultātu tabulas piekto vietu (7/12, 36,8%), apsteidzot nākamos pretiniekus – BK “Betsafe/Liepāja” komandu (5/10, 33,3%). “Lauvas” savukārt pēdējās sešās spēlēs izcīnījuši divas uzvaras un piedzīvojuši četrus zaudējumus, tajā skaitā 21. janvārī “Latvijas Universitātei” ar rezultātu 70:78.

Pagājušā sezonā BK “Jēkabpils” liepājniekiem nezaudēja ne reizi, arī šosezon pirmajā savstarpējā spēlē, kas notika 28. oktobrī, “lūši” izcīnīja uzvaru ar 72:62. Toreiz “lūši” vadības grožus no rokām neizlaida visas spēles garumā un rezultatīvākais ar 18 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Kristaps Kanbergs. Kopš tās reizes pagājis ilgs laiks un abās komandās notikušas būtiskas izmaiņas sastāvā. Jaunākie papildinājumi ir Roberts Stumbris “lūšiem” un Lauris Blaus “lauvām”.

“Jēkabpils” rindās rezultatīvākais punktu guvējs ir lietuvietis Dominiks Domarks (vidēji 13,5 punkti spēlē), bet liepājniekiem visvairāk grozā trāpījis Toms Leimanis (vidēji 13,7 punkti spēlē). Interesanti, ka abi ir arī tie, kas saviem komandas biedriem izdala visvairāk rezultatīvu piespēļu – attiecīgi Domarks – 4,5 un Leimanis – 4,2 piespēles vidēji katrā cīņā. Zem groziem lielākais palīgs “lūšiem” ir Jurijs Aleksejevs (vidēji 7,5 atlēkušās bumbas katrā spēlē), bet liepājniekiem – amerikānis Kails Bendžamins (vidēji 8,5 bumbas zem groziem).

Jēkabpilieši ir noskaņoti turpināt panākumu sēriju! Esi svētdien kopā ar savu komandu cīņā par uzvaru!

Basketbola klubu “Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA “LDz Cargo”, SIA “Pata”, SIA “Jēkabpils PMK”, AS “LNK Industries”, SIA “Mikor”, SIA “Pilna Servisa Līzings”, SIA “Astarte Nafta”, “Joma”, “AJSK”.

Leave a Comment