8 lietas, kuras nepieciešams tīrīt un mazgāt daudz retāk, nekā saimnieces domā

 

4. Spogulis

Vēl viena lieta, ko nevajadzētu mazgāt pārāk bieži, ir spoguļi. Mēs jums pastāstīsim, kāpēc. Mazgāšanas līdzekļa daļiņas nomazgā virsmas spožumu, padarot to blāvu un neskaidru. Pēc kāda laika ap malām un pat vidū var parādīties neglīti melni plankumi, kas negatīvi ietekmēs spoguļa funkcionalitāti.

Turklāt, regulāri rīvējot drānu uz spoguļa virsmas (pat tad, ja izmantojat mīkstāko audumu), tiek atstātas mikroskopiskas skrambas un bojājumi. Iespējams, ka ar neapbruņotu aci tos nevarēs redzēt, taču produkta kvalitāte tik un tā cietīs. Lai izvairītos no negatīvām sekām, spoguli labāk mazgāt reizi nedēļā vispārējās tīrīšanas laikā, vai tad, kad tas kļūst netīrs.

 

5. Mīkstās mēbeles

Dīvāni un atzveltnes krēsli ir pakļauti ļoti lielai slodzei, īpaši, ja mājās ir mazi bērni vai mājdzīvnieki. Uz mīkstajām mēbelēm paliek pārtikas un dzērienu pēdas, vilna, dažādi traipi un skrāpējumi.

Lai novērstu visu esošo piesārņojumu, mājsaimnieces ķeras pie drastiskiem pasākumiem: ņem birsti, agresīvu tīrīšanas līdzekli un sāk nežēlīgi berzēt audumu, cerot, ka pēc dažām minūtēm tas dzirkstīs no tīrības.

Lasi arī: 4 zvaigžņu zīmes, kam jūnijā zvaigznes sola lielu veiksmi naudas lietās

Patiesībā viss izrādās nemaz nav tik rožaini: netīrumi kopā ar ziepjūdeni iekļūst polsterējumā vēl dziļāk, un traipi kļūst vēl pamanāmāki. Labākais variants ir izsaukt mēbeļu tīrīšanas speciālistu, kurš tās savedīs kārtībā, nevis sabojās. Jā, tas nav visekonomiskākais risinājums, bet tajā pašā laikā procedūra ir jāveic burtiski pāris reizes gadā.

 

6. Aizkari

Jebkurš produkts, pat tas, ar kuru rīkojaties ļoti uzmanīgi, laika gaitā uzkrāj putekļus un netīrumus. Aizkari nav izņēmums. Taču tas nenozīmē, ka tie jāmazgā katru mēnesi – pietiek ar trīs līdz četrām reizēm gadā. Ja šajā jautājumā pārspīlēsi, aizkari izstiepsies, zaudēs sākotnējo krāsu un izskatīsies kā bezveidīgs auduma gabals.

Kam pievērst uzmanību pirms mazgāšanas? Ir vairāki svarīgi punkti:

– materiāla veids – atkarībā no tā, no kāda materiāla ir izgatavoto aizkari, putekļi var nosēsties ātrāk vai lēnāk. Piemēram, audumi bez antistatiskas apstrādes putekļus piesaista daudz spēcīgāk;

– gadalaiks – vēlā pavasarī, vasarā un agrā rudenī logi gandrīz pastāvīgi tiek vēdināti, tāpēc ielu netīrumi un putekļi viegli nokļūst uz aizkariem. Attiecīgi šajā periodā tie ir jāmazgā biežāk;

– telpas mērķis – virtuves aizkariem nepieciešama biežāka mazgāšana, jo tie uzsūc taukainus traipus, dažādas smakas, tiek pakļauti intensīvai tvaika ietekmei. Tajā pašā laikā aizkari guļamistabā un viesistabā nesaskaras ar šādām problēmām.

 

7. Plīts

Pat ja jūs pavadāt daudz laika virtuvē, nav jēgas katru dienu rūpīgi mazgāt plīti ar skarbu sadzīves ķīmiju. Ja gatavošanas laikā kaut kas izlīst vai izšļakstās, vienkārši noslaukiet traipus ar papīra dvieli vai mitru drānu – ar to pietiks.

Lasi arī: 4 zvaigžņu zīmes, kam jūnijā zvaigznes sola lielu veiksmi naudas lietās

Bet pilnvērtīgu ģenerāltīrīšanu var droši veikt ne biežāk kā reizi divās nedēļās. Tas ir pilnīgi pietiekami, lai savlaicīgi noņemtu netīrumus, kā arī novērstu traipu rašanos, pie kuriem būs jāstrādā stundu (vai pat ilgāk).

Un vēl daži padomi efektīvai tīrīšanai:

– pagaidiet, līdz plīts pilnībā atdziest;

– izmantojiet maigus līdzekļus, un izvairieties no abrazīviem līdzekļiem. Izņēmums ir elektrisko un gāzes plīšu degļi, kā arī čuguna restes. Tos var mazgāt ar stingrām birstēm;

– pirms tīrīšanas līdzekļa lietošanas rūpīgi izlasiet instrukciju – ja tas nav piemērots jūsu plīts tipam, nelietojiet;

– izmantojiet gumijas cimdus, lai aizsargātu rokas;

– pirms plīts virsmas tīrīšanas notīriet pārtikas atliekas un citus netīrumus, ko var viegli noņemt no virsmas.

 

8. Džemperi un džinsi

Vilnas džemperus negatīvi ietekmē mazgāšana – tie ļoti ātri zaudē formu, īpaši, ja ieslēdzat veļas mašīnā lielu apgriezienu skaitu vai augstu temperatūru, turklāt nepareizi tos žāvējat. Ja valkājat džemperi kopā ar T-kreklu, tad uz veļas mašīnu to varat sūtīt pēc 6-7 nēsāšanas reizēm, ne biežāk.

Kas attiecas uz džinsiem, tos var mazgāt pēc četrām vai piecām nēsāšanas reizēm. Taču daudz labāk būs, ja veļas mašīnas vietā izmantosiet saldētavu. Zema temperatūra noņem nepatīkamās smakas, kā arī atbrīvojas no baktērijām un kaitīgajiem mikroorganismiem.

Lasi arī: 4 zvaigžņu zīmes, kam jūnijā zvaigznes sola lielu veiksmi naudas lietās

Vēl viena iespēja ir tīrīt džinsus ar atsvaidzinošu aerosolu, kas sastāv no 1/4 glāzes spirta, 1/4 glāzes ūdens un 3 pilieniem lavandas ēteriskās eļļas.

Pievienot komentāru