8 lietas, kuras nepieciešams tīrīt un mazgāt daudz retāk, nekā saimnieces domā

Kāds nevar piespiest sevi veikt ģenerāltīrīšanu mēnešiem ilgi, bet daži visu tīra tik bieži, ka jūs brīnāties, kā šiem cilvēkiem pietiek laika un enerģijas.

Tomēr mērenība ir svarīga it visā. Pastāstīsim par to, kurām lietām nav nepieciešama regulāra mazgāšana, un kuras var sabojāt pārmērīgas kopšanas dēļ.

1. Dvieļi

Roku dvieļu mazgāšanai ik pēc divām vai trim dienām nav nekādas jēgas. Varat tos droši lietot nedēļu un pēc tam kopā ar citiem tekstilizstrādājumiem nosūtīt uz veļas mašīnu. Attiecībā uz vannas dvieļiem šeit ir nedaudz atšķirīgs grafiks.

Speciālisti iesaka tos mazgāt pēc trīs līdz četrām lietošanas reizēm, jo pēc dušas uz tiem tiek pārnests ne tikai mitrums, bet arī sviedri, baktērijas un ādas šūnas. Turklāt dvieļi uzsūc daudz ūdens un var būt lieliska augsne baktērijām.

Mazgāšanas jautājumos ir dažas nianses, no kurām tieši atkarīgs tekstilizstrādājumu kalpošanas laiks. Pirmkārt, dvieļus nevar mazgāt ļoti lielos apgriezienos – tas padara tos stingrākus. Veļas mašīna jāpiepilda 2/3, lai dvieļi neizstieptos.

Otrkārt, pulvera vietā labāk izmantot šķidros produktus – tie nenosēžas uz auduma bārkstiņām un nav nepieciešama papildus skalošana. Treškārt, frotē dvieļu spilgto krāsu var saglabāt ar krāsainai veļai paredzētu izstrādājumu palīdzību un palielināt to uzsūkšanas spēju, pateicoties silikonu saturošajam kondicionierim.

 

2. Koka mēbeles

Visbiežāk koka mēbeļu tīrīšanai un pulēšanai izmantojam aerosolus uz vaska bāzes. Tie ātri noņem visus netīrumus, tostarp putekļus un traipus, kā arī piešķir virsmām skaistu spīdumu.

Tomēr ir viens brīdinājums – aerosoli veicina taukainu nosēdumu veidošanos, tāpēc, ja tos lietojat vairāk nekā divas reizes mēnesī, koks, gluži pretēji, piesaistīs vairāk netīrumu.

Vai esat pieradis tīrīt katru dienu? Izmantojiet nedaudz samitrinātu kokvilnas vai mikrošķiedras drānu. Ja uz mēbelēm redzat netīrumus, notīriet tos ar ziepjūdeni, pēc tam noslaukiet virsmu sausu.

 

3. Čuguna pannas

Vai jūs arī tīrāt čuguna pannas ar parasto trauku mazgāšanas līdzekli? Šķiet, ka atbilde ir acīmredzama, taču viss nav tik vienkārši. Izrādās, ka dažādi gēli, ar kuriem esam pieraduši mazgāt šķīvjus, krūzes, pannas, galda piederumus, ir kaitīgi čugunam.

Lasi arī: 4 zvaigžņu zīmes, kam jūnijā zvaigznes sola lielu veiksmi naudas lietās

Ja pēc vārīšanas pannā paliek tikai augu eļļa, tās paliekas var noņemt ar salveti vai papīra dvieli – ar to pietiks. Ja pamanāt piedegušas pārtikas atliekas, tīrīšanai izmantojiet neliela daudzuma sāls un ūdens šķīdumu. Svarīgi arī pēc mazgāšanas pannu kārtīgi izžāvēt, lai neveidotos rūsa – korozijas pēdas var izraisīt pat daži ūdens pilieni, tāpēc jābūt uzmanīgiem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru