7 frāzes, kas liecina par zemu emocionālo inteliģenci: pārbaudiet sevi un savus tuviniekus

Spēja iejusties otra cilvēka vietā, izjust viņa problēmas, piemīt ne katram. Pārbaudiet sevi un savus tuviniekus – varbūt jums piemīt šādas īpašības.

Kas ir emocionālā inteliģence

Tā ir spēja precīzi uztvert un novērtēt savas un citu cilvēku izjustās jūtas.

Šādi cilvēki ātri nolasa noskaņojumu, analizējot verbālos un neverbālos signālus, un spēj atrast pareizos vārdus jebkurā situācijā. Viņi labi izprot savas emocijas, un tas viņiem ļauj tās kontrolēt. Tomēr ne visiem piemīt šādas spējas.

Kādas 7 frāzes parāda cilvēku ar emocionālās inteliģences problēmām

Psiholoģe Kortnija Vorena ir nosaukusi 7 frāzes, kas norāda uz emocionālās inteliģences problēmām. Novērtējiet, cik bieži jūs vai jūsu tuvinieki tās lieto.

Es nekad nemainīšos. Pieņemiet mani tādu, kāds es esmu

Pašlaik ļoti populāra ir ideja par savu robežu nosargāšanu, taču psihologi apgalvo, ka cilvēkiem nevajadzētu uzspiest savu viedokli par jums, un nevienam nav tiesību jūs tiesāt. Tā patiešām ir taisnība. Taču patiesība ir arī tāda, ka cilvēki nav akmeņi un dzīves laikā mainās.

Cilvēks iemācās jaunas lietas, izdzīvojot noteiktu pieredzi, tiekoties ar cilvēkiem, lasot grāmatas, skatoties filmas, klausoties mūziku un ceļojot. Un, ja jums rūp apkārtējie cilvēki, jūsu vecāki, partneris, jūs centīsieties mainīties uz labo pusi, lai tas netraucētu jūsu komunikācijai.

Man ir vienalga, kā tu jūties

Šī frāze, protams, liecina par klaju nerēķināšanos ar citu cilvēku jūtām. Tā var izskanēt negaidīti, sarežģītā situācijā, kad visi ir saspringti, taču tā neko nemaina.

Brīdī, kad jūs pārstājat sevi nostādīt otra cilvēka vietā, kad pārstājat viņam just līdzi, draudzības, mīlestības, abpusēji izdevīgas sadarbības iespēja kādā citā formātā kļūst neiespējama. Jūsu partneris saprot, ka viņš/viņa jums ir absolūti mazsvarīgs.

Lasi vēl: Pārsteidzošas paražas. Lūk, kā Vecgada vakars tiek svinēts dažādās pasaules valstīs

Tā ir tava vaina, ka es tā jūtos

Cilvēki ar attīstītu emocionālo inteliģenci nevaino pasauli par to, ko viņi piedzīvo. Viņi saprot, ka ir noteikti kairinātāji, kas liek viņiem noteiktā veidā reaģēt uz situāciju, taču reakcijas joprojām ir subjektīvas.

Piemēram, vai cilvēks ir aizvainojies tāpēc, ka viņš patiešām ir aizvainots, vai tāpēc, ka viņš ir neaizsargāts un aizvainots? Pirmām kārtām jārisina problēmas ar sevi, nevis jāuzskata citus cilvēkus par atbildīgiem par to, ka esat kļuvis dusmīgs vai nomākts.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment