Pārsteidzošas paražas. Lūk, kā Vecgada vakars tiek svinēts dažādās pasaules valstīs

Katrā valstī ir savas svinēšanas tradīcijas, kas bieži vien sniedzas gadsimtiem senā pagātnē.

Vecgada vakars tiek svinēts gandrīz visā pasaulē 31.decembrī. Katrā valstī ir savas svinēšanas tradīcijas, kas bieži vien sniedzas gadsimtu senā pagātnē un var šķist nedaudz dīvainas.

Par to, kādas neparastas Vecgada svinēšanas tradīcijas pastāv pasaulē, lasiet tālāk.

Japāna

Japānā viens no obligātajiem ēdieniem uz Jaungada galda ir zoni zupa. Tiek uzskatīts, ka šī zupa bija samuraju lauka virtuves ēdiens, ko militārajās nometnēs gatavoja no rīsu mīklas, dārzeņiem un žāvētiem pārtikas produktiem. Vēlāk šī zupa vairs nebija tikai samuraju ēdiens un kļuva par visiem cilvēkiem kopīgu ēdienu. Zoni ēšanas tradīcija, iespējams, aizsākās Muromači periodā, kad to gatavoja un ziedoja dieviem.

Simboliska ir arī tradīcija doties uz “Hatsumode” svētnīcu, kur ikviens izsaka vēlējumu. Tur cilvēki nopērk lapu ar pareģojumu gadam, ja tā pareģo neveiksmi, to var piesiet pie svētā koka zara, un pareģojums nepiepildīsies.

Lasi vēl: Vislabākie risinājumi, kā novērst kaļķakmeni tējkannā

Skotija

Skotijā Jaunā gada svinības dažādās valsts daļās ir atšķirīgas. Skoti dāvina dāvanas ģimenei un dodas apciemot radiniekus, draugus un kaimiņus. Liela uzmanība tiek pievērsta tradīcijai “First footing”. Saskaņā ar to pirmajam viesim Jaunajā gadā mājā jābūt gara auguma, tumšmatainam vīrietim. Šim cilvēkam vajadzētu nest mājoklim labklājību un veiksmi.

Interesanti, ka Burhgedas pilsētas iedzīvotāji Jaungada svin 11. janvārī.

Brazīlija

Tradicionāli Brazīlijas iedzīvotāji Vecgada vakaru svin baltā apģērbā, kas simbolizē klusumu, mieru un prieku. Tiek arī uzskatīts, ka Vecgada vakaru vislabāk svinēt pludmalē. Brazīlieši svētkiem izrotā savus dzīvokļus un birojus ar dažādiem augļiem un ziedu kompozīcijām. Šie rotājumi parasti tiek atstāta līdz februārim, kad valstī sākas karnevāli.

Viena no senākajām tradīcijām ir baltu ziedu, ģerboņu un kaklarotu dāvināšana Jemajai, mātes dievietei, sieviešu, upju un okeānu patronesei. Nosaukums Jemaja nozīmē “zivju māte”, kas norāda uz dievietes auglību, kā arī uz viņas ūdens dabu.

 

Pievienot komentāru