6 sievu kļūdas, kuras ir nelaimīgas laulībā

Problēmu ignorēšana

Mēdz teikt, ka “sieviete tic tam, kam viņa grib ticēt”, un tā ir taisnība. Bieži vien viņa izvēlas nepamanīt trauksmes zvanus, pārliecina sevi, ka dzīvo “kā visi”, ne sliktāk, ne labāk par citiem, un kopumā viss ir kārtībā, lai gan reizēm viss ir tieši pretēji. Apslāpējot savas emocijas, baidoties zaudēt vīrieti vai kāda cita iemesla dēļ, viņa ieņem nogaidošu nostāju, cerot, ka kādu dienu viss kaut kā atrisināsies. Tā nenotiks.

Ja laulībā ir problēmas, tas nenozīmē, ka tā ir uz iziršanas robežas. Tas tikai norāda, ka tās ir jārisina. Klusēšana, ignorēšana, izvairīšanās no problēmas to neatrisinās, bet tikai saasinās. Labāk ir visu noskaidrot tagad, neatliekot jautājumu.

Konkurence ar partneri

Diemžēl tas nav nekas neparasts mūsdienu pāros, kuru dzīve zem viena jumta pārvēršas par mūžīgu sāncensību. Kādam nāksies apstāties un padomāt – ko es gribu galu galā iegūt? Rivalitāte laulībā ir raksturīga tiem laulātajiem, kuri neuzskata otru par sev līdzvērtīgu un uzskata, ka dominējošā loma pieder viņiem, nevis vīram/ sievai. Diemžēl vīrieši “neiesakņojas” tur, kur var iztikt bez viņiem. Viņam vienkārši nav ko darīt tur, kur sieva-ģenerāle pati atrisina visas neatliekamās problēmas un velk visu saimniecību un bērnus.

Atcerieties, ka “sievietes spēks – viņas vājumā”. Tā ir banāla patiesība, bet tā darbojas arī mūsdienās, kad dzimumu lomas ir izdzēstas. Vīrietim ir svarīgi justies kā apgādātājam, aizbildnim, patronam, tāpēc ļaujiet viņam justies vajadzīgam un nepieciešamam.

Sevis zaudēšana

Sapņojot “piesiet” vīrieti pie sevis un palielināt viņa mīlestības spēku, sieviete pieļauj vienu no visbiežāk pieļautajām kļūdām – sāk dzīvot nevis savu, bet kāda cita dzīvi. No vienas puses, tas ir gluži dabiski, īpaši tām sievietēm, kuras karjeras vietā izvēlas mājas, mājsaimniecību un bērnu audzināšanu. Viņas ar galvu ķeras pie ģimenes, un viņu vajadzības un vēlmes tiek nobīdītas otrajā plānā.

Sākumā vīrietim tas patīk, bet ar laiku interese par sievieti, kas kā personība neko nepārstāv, krīt. Atnākot no darba, viņš vēlas dalīties ar jaunumiem, dzirdēt kompetentu viedokli, bet tā vietā viņam atkal  stāsta par bērniem vai sadzīves jautājumiem.

Ir jāprot atrast zelta vidusceļu un citu rūpēs nezaudēt sevi. Ja laulības laikā esi paspējusi pazaudēt visus draugus, atteikties no iemīļotā hobija un pat pārstājusi pirkt sev skaistas drēbes un rotaslietas, tas ir iemesls padomāt un pārskatīt savu attieksmi pret laulību un ģimeni.

Leave a Comment