4 istabas augi, kuri lieliski aizsargā no baktērijām

Ir istabas augi, kas ne tikai izdaiļos jūsu mājokli, bet arī pasargās jūs no baktērijām. Un aukstajā sezonā ir ļoti svarīgi pasargāt sevi un savu ģimeni no dažādu vīrusu baktērijām.

Tāpēc kāpēc gan neiesaistīt palīgā kādu no šiem istabas augiem, kas attīrīs gaisu jūsu mājās. Mēs jums pastāstīsim, kuras puķes obligāti ir nepieciešams turēt savā mājoklī.

Gerānijas

Droši vien daudzām saimniecēm šis zieds ir uz loga. Un tā ir ne tikai skaista, bet arī var pasargāt jūsu mājokli no vīrusu un patogēnu izplatīšanās. Tas viss, pateicoties tās lapām, kuras izdala vielas, kas cīnās ar dažādām baktērijām, kas negatīvi ietekmē elpceļus.

Garānija ir daudzgadīgs ziedošs krūms, kas var sasniegt pat 2 metru augstumu. Šī auga spilgti rozā, sarkani vai balti ziedi ir viens no to galvenajiem skaistuma elementiem. To plaši audzē gan dārzos, gan parkos, jo ziedu klātbūtne dod neaprakstāmu viezi un vizuālu baudu.

Garānijas ziedi ir izcilas rezerves ziedlapiņu struktūras un spilgti krāsu toni, kas piesaista dažādu putnu un kukaiņu uzmanību. Augs iekarājas gan dēļ savas skaistās ziedēšanas, gan arī lieliskas izturības pret dažādām laika apstākļu nepatikšanām. Gan pavasarī, gan vasarā garānija ir kā krāsains akcents, kas iemieso dārza eleganci un piešķir tam romantisku noskaņu.

Sansevjēra

Šo istabas augu tautā dēvē par “vīramātes mēli”. Tas ir tropu augs ar zaļām smailām zaļajām lapām, kas spēj uzturēt veselīgu iekštelpu klimatu. Sansevjēra ne tikai attīra, bet arī mitrina gaisu. Savukārt no tās lapām izdalītajām vielām piemīt pretvīrusu īpašības, tāpēc tās veiksmīgi cīnās pret dažādām patogēnām baktērijām.

Sansevjerija, bieži dēvēta par “dzīvības augu” vai “dzīvības zilo”, ir viens no vispopulārākajiem un izturīgākajiem istabas augiem. Tas ir cienījams ne tikai savas vieglās kopšanas prasību dēļ, bet arī savas elegances un spējas pielāgoties dažādām vides apstākļu izmaiņām. Ar savām lineārām lapām, bieži vien zaļganu ar gaišām svītrām vai plankumiem, sansevjerija var piešķirt telpai mierīgu, mājīgu atmosfēru.

Lasi arī: Kļūs par pavisam citiem cilvēkiem! 4 zvaigžņu zīmes, kuras Pūķa gads izmainīs tik ļoti, ka viņus būs grūti atpazīt

Lasi arī: Kāpēc likt apelsīnu mikroviļņu krāsnī – lūk, kas notiek tikai 30 sekunžu laikā

Šis augs ir pazīstams ar savu spēju efektīvi absorbēt kaitīgas gāzes un veikt fotosintēzi pat minimālā gaismā. Tas padara to par ideālu augsni gan birojiem, gan mājām, kur var būt ierobežota gaismas pieejamība. Sansevjerija ir arī viens no tiem retajiem augiem, kas var izdzīvot pat tad, ja tiek aizmirsts par laistīšanu — tās spēja uzkrāt mitrumu saknēs ļauj tai izdzīvot ilgstoši bez biežas laistīšanas.

Viegla kopšana un spēja pielāgoties dažādiem apstākļiem padara sansevjeriju par lielisku iekštelpu dekorāciju, ko novērtē gan sākotnējie augu audzētāji, gan arī pieredzējuši dārznieki. Ar savu neatkarību un skaistumu sansevjerija ne tikai papildina interjeru, bet arī nodrošina dzīvību un dabas pieskārienu telpā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu pārējos augus

Leave a Comment