15 vecmāmiņas “ārstnieciski līdzekļi”, kuri palīdzēs tikai sabojāt nevis glābt veselību

Pašārstēšanās, kas rada draudus veselībai

Nevienam nepatīk ārstēties, un liels skaits cilvēku neapmeklē ārstu, pat ja viņi ir slimi. Šie cilvēki parasti nodarbojas ar sevis ārstēšanu un izmanto tā saucamo mājas medicīnu. Neapšaubāmi, mājās ir ļoti efektīvi līdzekļi, ja tie tiek izmantoti pareizi, bet dažos gadījumos tikai speciālists var palīdzēt.

Un daži mājas līdzekļi ir ne tikai labvēlīgi cilvēku veselībai, bet tiešai nodara kaitējuma. Šeit ir daži no tiem:

Mutes skalošanas līdzekļa izmantošana kakla ārstēšanai.

Ja tev ir iekaisis kakls, izmantot mutes skalošanas līdzekli ir slikta ideja, jo mutes skalošanas līdzeklis pastiprinās kakla iekaisumu un vēl vairāk palielinās rīkles iekaisumu. Labāk ir dzert siltus šķidrumus, runāt mazāk un ārstēt rīkli ar īpaši izstrādātiem līdzekļiem.

Utu apstrāde ar toksiskām vielām.

Utu ārstēšanai ir daudz mājas aizsardzības līdzekļu, bet daži no tiem ir patiešām kaitīgi, piemēram, petrolejas vai mājdzīvnieku produktu izmantošana. Šīs vielas ir ļoti toksiskas un var būt ļoti kairinošas un kaitīgas ādai un pat izraisīt saindēšanos. Labākais risinājums ir lietot aptiekā nopērkamus līdzekļus s un mehāniski likvidēt parazītus.

Mieža grauda caurduršana ar karstu adatu.

Mieža grauds ir acu plakstiņu vai tauku dziedzeru iekaisums, kas veido plakstiņu malu, un tas ir diezgan sāpīgs. Daži cilvēki mēģina atbrīvoties no viņa, caurdurot ar adatu tā, lai strutas iziet. Bet šī ir ļoti riskanta ārstēšanas metode, jo adata var sabojāt aci vai radīt infekciju.

Izmanto sviestu apdegumiem.

Daži cilvēki  apdegušu ādu ieziež ar sviestu, domājot, ka tas ir labs līdzeklis, bet patiesībā tas ir ļoti kaitīgs, jo tas saglabā siltumu iekšā un neļauj to atbrīvot no sadegšanas zonas. Tā vietā, sadedzinātā zona ir jāatdzesē ar aukstu ūdeni un pēc tam uzklāj antiseptisku krēmu uz dedzinātās vietas un uzklāj sausu pārsēju.

Urīna lietošana acu infekcijas ārstēšanai.

Bērnu urīna izmantošana acu tīrīšanai un acu infekciju ārstēšanai ir ne tikai nehigiēniska; tas ir pretīgi un neveselīgi. Tā vietā, lai apmeklētu oftalmologu, cilvēki dažreiz nomazgā bērnu ar urīnu, kas vēl vairāk palielina infekciju.

Ausu svece.

Tā ir alternatīva medicīniskā prakse, kas tiek izmantota, lai ārstētu ausu sāpes, infekcijas un arī noņemtu ausu vasku. Šajā procedūrā viens dobās konusa gals ir ievietots ausī, bet otrs gals ir aizdedzināts. Tomēr, pēc medicīnas pētnieku domām, šī metode izraisa nopietnus ievainojumus, tostarp bojājumus dzirdes korpusam un dzirdes zudumu.

Lai ārstētu pinnes, izmanto zobu pastu.

Izmantot zobu pastu, lai ārstētu pinnes, šķiet labs līdzeklis, jo zobu pastā ir cepamā soda, bet patiesībā tā ir kaitīga. Citas sastāvdaļas zobu pastā sadedzinās ādu blakus pūtītei, kā arī izraisa niezi un kairinājumu. Zobu pasta vietā varat izmantot sālsūdeni vai atšķaidītu etiķi.

Kārpu noņemšana ar šķērēm vai nazi.

Kārpas var parādīties jebkurā vietā uz cilvēka ķermeņa, un ir daudz līdzekļu, kā tos noņemt. Tomēr daži cilvēki vēlas no viņiem atbrīvoties tik daudz, ka viņiem pat nav jābaidās sagriezt tās ar šķērēm vai nazi. Intervence var izraisīt infekciju un radīt nopietnas sekas.

Rīcineļļas izmantošana grūtniecības laikā.

Rīcineļļa ir ieteicama tiem, kas cieš no aizcietējumiem, bet dažas grūtnieces to lieto, lai stimulētu dzemdības. Lai gan ir labāk gaidīt dabisko laiku vai konsultēties ar ārstu.

Ārstēšana ar govs mēsliem.

Vai tu domā, ka tas ir līdzeklis no tālas pagātnes? Tikai apskaties google, un tu redzēsi, ka daži cilvēki joprojām „ārstē” dažādas slimības ar kūtsmēsliem. Tomēr govs mēsli ir pilni ar baktērijām, un rezultāts var būt neparedzams.

Viskijs palīdz ar zobu problēmām.

Cilvēkiem var likties noderīgi izmantot viskiju zobu problēmās, bet patiesībā viskijs ir bezjēdzīgs, jo tam nav pietiekamas nomierinošas iedarbības. Labāk dodies pie zobārsta!

Rīklē iestrēgušu asaku ekstrakcija.

Dažreiz, ēdot zivis, rīklē iestrēgt asaka, un šādos gadījumos ir ļoti ieteicams nekavējoties konsultēties ar ārstu. Tomēr daži cilvēki mēģina izņemt asaku ar rokām, kas var būt ļoti bīstami, jo tā var ieslīdēt vēl dziļāk.

Kokvilnas tamponu, sērkociņu un tapu izmantošana ausu tīrīšanai.

Ausu sērs var radīt daudzas problēmas, ja rūpējies par savām ausīm nepareizi. Daži cilvēki izmanto kokvilnas tamponus, sērkociņus vai pat matadatas, lai tīrītu ausis, kas ir nevēlami, jo vates tamponi iespiež ausu sēru un citus netīrumus atpakaļ ausī. Matu sprādzes var sabojāt ausu dobumus, savukārt sērkociņi var salūzt auss iekšpusē.

Parafīns, lai apturētu vemšanu.

Dažreiz, kad bērni kļūdaini ieņem petroleju, viņi sāk vemt, un vecāki dod bērniem parafīnu, lai apturētu vemšanu. Parafīns ir kaitīgs, toksisks un vemšanas laikā var nokļūt plaušās. Nedod saviem bērniem parafīnu, pienu vai ogles, ja viņiem ir vemšana, jo tas var vēl vairāk pasliktināt situāciju.

Tablešu izmantošana zoba ārstēšanā.

Daudzi cilvēki saberž pretsāpju tableti pulverī, lai atbrīvotos no zobu sāpēm. Tomēr tas noved pie smaganu ķīmiskiem apdegumiem. Apmeklē zobārstu, netērē savu laiku!

Bet kurus no šiem līdzekļiem izmanto tu?

avots: trendingposts.net

Pievienot komentāru