15 nemanāmi paradumi cilvēkiem ar slēptu depresiju. Svarīgi zināt katram!

Katrs no mums ir dzirdējis par to, kas ir depresija. Vēl vairāk, daudzi cilvēki ļoti bieži ieslīgst tādā stāvoklī, raksta Fully Aware Mind.

Viņi kļūst apātiski un bez iniciatīvas, sāk draugiem, paziņām un vienkārši sastaptiem cilvēkiem žēloties par dzīvi, stāsta par to, kā viņiem viss ir apnicis, un, ka diez vai viņi spēs savā dzīvē kaut ko izmainīt.

Viņi saka: “Man ir ļoti skumji”, “Man ne viens nevarēs palīdzēt”, un “Es savai dzīvei neredzu jēgu”.

Depresijas stāvoklī cilvēks zaudē jebkādu interesi par dzīvi, kļūst kaitinošs, bet dažreiz vienkārši ieiet “strupceļā” un nereaģē uz apkārtējo darbību.

Noguruma, vainas sajūta, aizvainojums uz visu pasauli, nespēja pieņemt lēmumus un koncentrēties uz svarīgām lietām, bailes un skumjas – tie ir pastāvīgi depresijas ceļabiedri.

Visā visumā depresijas parādīšanās nav pats sliktākais, kas ar cilvēku var notikt.

Daudz bīstamāka ir cita, “slēptā” depresija, ko cilvēks nekādi neizrāda, un visbiežāk pats pat nezina par tās esamību, kamēr tā cilvēka dzīvi padara arvien sarežģītāku.

Lūk, 15 pazīmes, kas jums palīdzēs atpazīt cilvēku ar slēpto depresiju:

1) Viņi ir ļoti talantīgi.

Kas gan vēl, ja ne cilvēki ar slēpto depresiju zina, ka savas sajūtas var izteikt ar mākslas palīdzību? Tas ir viens no nedaudzajiem viņiem pieejamajiem veidiem, jo visi tāda veida cilvēki aizraujas ar mākslu.

2) Viņi nezina, ko dzīvē meklē.

Tāpēc nekad neapstājas savā pilnveidošanās procesā. Tāpēc, ka izlabot savas kļūdas – tas ir ļoti svarīgi. Bet, kāpēc to visu darīt – tā jau ir pilnīgi cita saruna, kuru šādi cilvēki uzsākt nevēlas.

3) Viņi baidās par saviem tuviniekiem.

Ar tuviniekiem ir domāti tie, kuri zina par kaut kādu problēmu esamību. Tāpēc tādi cilvēki uzskata, ka, ja šis cilvēks viņus pametīs, tas nozīmē, ka problēma ir kļuvusi pārāk nopietna un bīstama. Tik ļoti, ka pat tuvinieki nav gatavi ar to samierināties.

4) Viņi ir laimīgi un enerģiski. Bet tikai no ārienes.

Tādi cilvēki var izskatīties pārspīlēti aktīvi un dzīvespriecīgi. Tikai un vienīgi tāpēc, lai apkārtējiem nebūtu vēlme līst viņu dzīvē un kaut kā palīdzēt. Tikai aiz maskas slēpjas ļoti daudz kas.

5) Viņi zin savus trūkumus.

Un pavisam mierīgi tos atzīst. Turklāt nav svarīgi, kādas ir viņu labās īpašības – katru savu kļūdu viņi atceras un saprot, no kā tā radusies.

Turklāt dažās situācijās viņi vienkārši izdomā stāstus par savām kļūdām, turklāt viņiem tas ļoti pārliecinoši izdodas.

6) Viņi runā par problēmām, bet ļoti klusu.

It kā pa jokam. Ar nepamanāmiem mājieniem. Nejauši izteiktiem vārdiem. Lai tas, kurš ir pietiekoši gudrs un vēlas palīdzēt, pats pienāktu un sāktu pētīt situāciju. Jo tikai no tādiem cilvēkiem viņi ir ar mieru pieņemt palīdzību.

7) Viņi gaida mīlestību un atzinību.

Jo vientulības sajūta viņiem ir patstāvīga. Un tikai blakus esošs cilvēks, kurš ir gatavs visu pieņemt un turklāt turpināt arī mīlēt, var izvest viņus no nomāktās depresijas stāvokļa.

8) Viņiem ir dīvaini ēšanas paradumi.

Cilvēki ar slēpto depresiju bieži pārāk daudz vai pārāk maz ēd: viņi var atteikties no ēdiena, uzņemt lielāku ēdiena daudzumu, bet ātri no tā atbrīvoties (bulīmija), pārēsties.

Cilvēks ar slēpto depresiju cenšas kompensēt savus pārdzīvojumus ar gastronomiskiem eksperimentiem.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

COMMENTS

  • <cite class="fn">blabla</cite>

    Manuprāt, ļoti slikti uzrakstīts raksts. Kad salīdzina ar avotu, tad tulkojums bieži vien pazaudē domu un pārvērš teikumu nozīmi. Nav ne tulkotājs, ne datums, kad šis raksts uzrakstīts. Labi, ka vēl avots ir pielikts…

  • <cite class="fn">Ugis</cite>

    Jā, man ir slēptā depresija, vidēji smaga. Citā vietā aizpildīju testu un to parādija kā vidēji smagu. Ir tā, ka negribas ne ar vienu pat komunicēt. Negribas nevienu noslogot ar savām problēmām, tāpēc tēloju,ka viss kārtībā. Pēdējā laikā ir radusies vesela rinda veselības problēmu, kas to pastiprina. Piemēram, kaut kāds prostatīts (problēmas ar čurāšanu), vēdera sāpes ( kaut gan lietoju labus produktus), galvas sāpes. Un to visu pavada kaut kādas neveiksmes darbā. Man nav ģimenes, esmu viens . un tas viss komplektā rada jautājumus par eksistences jēgu. Es neesmu sabiedrisks, man nav daudz draugu. Bet galvenais visa sliktā iesākums ir veselības problēmas kā arī problēmas darbā. Citādi nekas.

Pievienot komentāru