15 nemanāmi paradumi cilvēkiem ar slēptu depresiju. Svarīgi zināt katram!

9) Viņiem ir traucēts miega režīms.

Cilvēks ar tamlīdzīgiem psiholoģiskiem traucējumiem bieži vien ātri aizmieg, cerībā noslēpties no uztraukumiem, bet viņa miegs ir trausls, pamošanās pienāk pārāk ātri.

Cits variants – ilgstošs miegs, cilvēks pastāvīgi ir miegains, vājš un var gulēt vairāk par 15 stundām diennaktī.

10) Viņi pastāvīgi lieto nomierinošos preparātus.

Depresijas ārstēšanas nolūkos tiek lietoti antidepresanti, tiek veiksmīgi vadīti psihoterapijas seansi. Bet nebūt ne vienmēr dziļu depresiju pārdzīvojušais tiecas apmeklēt speciālistu.

Nereti viņš pats izdomā sev ārstēšanos, lai arī tā var sev nopietni kaitēt.

11) Viņiem novērojams uzmācīga stāvokļa sindroms.

Bieži vien cilvēkiem ar depresiju novērojams: kaut kā skaitīšana (piemēram, cilvēki uz ielas, kas ģērbušies baltās drēbēs, lappuses grāmatā), uzacs raustīšana (lūpas, kakla un tml.), ritmiska sišana ar priekšmetu (piemēram, pa galdu).

Ja jūsu redzeslokā ir cilvēks, kurš kaut ko tādu dara, iespējams, ka tas liecina par viņa iekšējo problēmu esamību.

12) Cilvēki ar slēpto depresiju ir ārkārtīgi emocionāli uztver šķiršanos.

Komunikācija ar tuviniekiem un draugiem ir sava veida glābšanas riņķis slimajiem. Tomēr viņiem liekas, ka, pastāstot par savām problēmām, piemēram, draugiem, no viņiem acumirklī novērsīsies. Pārstās komunicēt.

Tāpēc cilvēki ar tāda veida traucējumiem var slēpt iekšējos pārdzīvojumus baidoties pazaudēt mīļotos cilvēkus.

13) Viņiem var parādīties psihosomātiskas sāpes.

Cilvēki ar slēptajām depresijām ir nosliece uz psihogēnām sāpēm. Viņus var nomākt, piemēram, zobu sāpes. Bet pēc stomatologa vizītes izrādās, ka viss ir kārtībā.

Viņiem sastopamas galvassāpes, bet to iemesli netiek noskaidroti pat pēc izmeklējumiem un analīzēm.

14) Viņi meklē atbalstu.

Dažos gadījumos cilvēks ar slēptu depresiju var dot mājienus savam tuvākajam cilvēkam par savām dvēseles sāpēm.

Tāpēc, ja jums ir aizdomas, ka jūsu draugam vai radiniekam ir slēptā depresija, tās simptomi var parādīties reti atklātās sarunās. Pievērsiet uzmanību, ja jums kāds uztic savas dvēseles sāpes.

15) Viņi pastāvīgi izdomā dažādus stāstus, kas attaisno viņu rīcību.

Ar slēpto depresiju sirgstošie cilvēki pastāvīgi piedzīvo grūtības, kas negatīvi ietekmē viņu dzīves norisi.

Sarunājot satikties ar draugiem, pāris minūtes pirms iziešanas no mājas viņi var sākt izjust trauksmi, bailes un pat paniku. Rezultātā viņi labprātāk piezvanīs draugiem un pateiks, ka nevarēs tikt uz tikšanos.

Vai jūs esat saskārušies ar depresiju? Kā jums izdevās to uzveikt?

avots: fullyawaremind.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">blabla</cite>

    Manuprāt, ļoti slikti uzrakstīts raksts. Kad salīdzina ar avotu, tad tulkojums bieži vien pazaudē domu un pārvērš teikumu nozīmi. Nav ne tulkotājs, ne datums, kad šis raksts uzrakstīts. Labi, ka vēl avots ir pielikts…

  • <cite class="fn">Ugis</cite>

    Jā, man ir slēptā depresija, vidēji smaga. Citā vietā aizpildīju testu un to parādija kā vidēji smagu. Ir tā, ka negribas ne ar vienu pat komunicēt. Negribas nevienu noslogot ar savām problēmām, tāpēc tēloju,ka viss kārtībā. Pēdējā laikā ir radusies vesela rinda veselības problēmu, kas to pastiprina. Piemēram, kaut kāds prostatīts (problēmas ar čurāšanu), vēdera sāpes ( kaut gan lietoju labus produktus), galvas sāpes. Un to visu pavada kaut kādas neveiksmes darbā. Man nav ģimenes, esmu viens . un tas viss komplektā rada jautājumus par eksistences jēgu. Es neesmu sabiedrisks, man nav daudz draugu. Bet galvenais visa sliktā iesākums ir veselības problēmas kā arī problēmas darbā. Citādi nekas.

Pievienot komentāru