Zemiska sievas rīcība, kura pārsvītroja laimi ar mīļāko…

Pēc piecu gadu kopdzīves, bez jebkāda kara pieteikuma, vīrs atzinās Nadjai, ka iemīlējies citā. Divi 3-gadīgie dvīņi nemulsināja uz jauno ģimeni saposušos „kazanovu” –jo sirdij, kā zināms, nevar pavēlēt. Ģimenes atmosfēru nospieda gaidāmā smagā saruna par šķiršanos.

Ienācēja Nadja šķirties piekrita ātri, un savukārt uzsāka sarunu par alimentiem. Kad vīrs saprata, ko tieši viņa domā, viņš izbrīnīts izbolījās uz sievu un sāka mirkšķināt acis.

Nadja vienkārši un bez skandāla paskaidroja, ka no bērnu labklājības skatpunkta labāk viņus atstāt vīra dzīvoklī, bērnudārzā, pie kura viņi jau pieraduši, nevis mocīties ar nepilngadīgiem pēcnācējiem pa īres namiem un svešām pilsētām.

Ka viņa ir gatava no savas puses nest materiālu atbildību par bērniem un palīdzēt bijušajam vīram ar naudu.

Ka vasarā ļoti gaidīs bērnus pie mammas laukos uz brīvdienām, un apsolās zvanīt un apciemot brīvdienās. Bet par visu pārējo – esi tik laipns parūpējies pats. Galu galā, tu taču pats izveidoji šo šķiršanās situāciju.

Neskatoties uz protestiem un apelēšanas pie sirdsapziņas, Nadja vienkārši sakravāja čemodānu un aizbrauca mājās, atstājot vīru pilnīgā šokā un ar nepieciešamību steidzami meklēt aukli. Mīļāka saskuma un kaut arī pagaidām vēl turas, gaidot situācijas atrisināšanos, bet izskatās, ka nav gatava kopdzīvei ar daudzbērnu tēvu. Brīva vīrieša trauslā laime izrādījās apdraudēta. Bet runa tagad nav par viņu.

Jā, vīrietis saņēma sodu, viņš ir spiests steidzami meklēt aukli, vārīt putriņu un apgūt bizīšu pīšanas ābeci. Bet apvienojot un kopumā, sabiedrība viņam jūt līdzi, aizmuguriski atzīstot Nadju par īstu ļaundari, kura pameta bērnus.

-Kā gan viņi tur dzīvos ar svešu tanti? – naidīgi jautāja Nadjai paziņas. Bet no citas puses, pasaulē dzīvo miljoni bērnu, kuri palika dzīvot ar mammu. Un viņu tēviem sabiedrība neko nejautā.

Ko jūs domājiet par situācijām, kad bērni paliek nevis ar māti, bet gan ar tēvu?

Pievienot komentāru