Viesi neticēs, ka tas ir iespējams: kā mājās audzēt bambusu

Bambuss ir zālaugs, kas ir izplatīts tropos un subtropos, taču to var izaudzēt arī mājās. Zemu augošu sugu augi sasniedz ne vairāk kā 3,5 metrus augstumu, tie ir nepretenciozi un izskatās ļoti neparasti.

Populārākā bambusa suga kā telpaugs ir Dracaena sander jeb Laimes bambuss. Tam ir plāni, taisni stublāji ar smailām lapām.

Ir vēl vairākas citas sugas, kas ir piemērotas audzēšanai dzīvoklī: Dracaena saggitta (ar platām, zobveidīgām lapām), pundurbambuss (sasniedz ne vairāk kā metru augstumu) un vijolveida bambuss (ar resniem, cilindriskiem stublājiem).

Bambusam nepieciešams diezgan daudz gaismas, taču tas necieš tiešu saules gaismu. Vislabāk to novietot mājas austrumu vai rietumu pusē, vasarā to var iznest uz balkona. Telpā jābūt diezgan mitrai un siltai, 20-25 grādiem vasarā un ne zemāk par 18 grādiem ziemā.

Lasi vēl: Neiedomājami padomi gurķu izmantošanai saimniecībā: kas to būtu domājis

Augsnei podā jābūt pastāvīgi mitrai, bet bez stāvoša ūdens. To var audzēt pat ūdenī, tikai jāraugās, lai augsne būtu mitra. Ja audzē ūdenī, tas jāmaina ik pēc divām nedēļām.

Barošana jāveic reizi no marta līdz oktobrim, derēs parastie kompleksie mēslošanas līdzekļi istabas augiem. Pavasarī vai vasarā bambusu apgriež, atdalot sausos, bojātos un vecos stublājus.

Leave a Comment