Neiedomājami padomi gurķu izmantošanai saimniecībā: kas to būtu domājis

Par to, ka gurķis ir garšīgs un noderīgs dārzenis, mēs visi jau zinām droši vien jau no agras bērnības, bet ne visi zina par citām tā izmantošanas iespējām.

Lūk, daži padomi, kā jūs varat izmantot svaigus gurķus.

Ja jūsu vannas istabas spoguļi bieži aizsvīst, vienkārši noslaukiet tos ar sagriezta gurķa gabaliņiem, pirms ielejat vannā ūdeni un sākat ūdens procedūras. Spogulis neaizsvīdīs, bet svaiga gurķu smarža piepildīs visu vannas istabas telpu.

Gurķi lieliski tiek galā ar netīrumiem uz krāniem un gāzes plītīm, neizmantojot nekādas ķimikālijas. Jums tikai dažas reizes jānoslauka ar sagrieztu gurķi netīrās vietas, un viss, krāni atkal spīdēs un plīts būs kā jauna bez mazākā mājiena par tauku traipiem.

Gurķis tiks galā arī ar apaviem, aizstājot krēmu. Pirms došanās ārā noslaukiet ādas apavus ar gurķa gabaliņu, un tie spīdēs, kā arī iegūs ūdeni atgrūdošas īpašības.

Tiem vecākiem, kuru bērniem patīk zīmēt ar pildspalvu vai flomāsteri, lai kur viņi dotos, gurķis būs neaizstājams palīgs. Ja pildspalvas pēdas ir svaigas, gurķu sula lieliski tiks galā ar to noņemšanu, kā arī ievērojami atvieglos pēdas no flomāsteriem. Tas viss jānoslauka ar gurķu sulu.

Ja briesmīgi čīkst durvis, izmantojiet gurķi kā eļļošanas līdzekli durvju eņģēm, un čīkstēšana pārstās.

Lasi vēl: Populārākie ticējumi un māņticības, kuras jāzina, lai izvairītos no problēmām un grūtībām

Jūsu mati kļūs dzīvīgi un spīdīgi, ja 1-2 reizes nedēļā lietosiet gurķu masku. Sarīvējiet 100-150 g gurķu mīkstuma, izspiediet sulu un samaisiet to ar vienas olas dzeltenumu un 2 ēdamkarotēm sāls. Maisījumu labi iemasējiet galvas ādā un uzklājiet uz matiem, atstājiet uz pusstundu un pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni.

 

Leave a Comment