Viena pārsteidzoša emocija, kas var palīdzēt gūt panākumus darbā

Kāpēc dusmas palīdzēja atrisināt sarežģītas problēmas

“Pētījumā mēs nezinām droši, bet teorija ir tāda, ka reakcijas, kas rodas dusmu laikā, piemēram, koncentrēta uzmanība, paaugstināts fizioloģiskais kairinājums un tendence tuvoties problēmām, palīdz sarežģītu situāciju risināšanā,” teica Lenča. “Vienkāršās situācijās šīs izmaiņas ir mazāk svarīgas veiksmīgai darbībai.”

Soraja Hemali, aktīviste un grāmatu autore, sacīja, ka iegūtie rezultāti atbilst viņas pētījumos novērotajam. Viņa apgalvo, ka, lai gan dusmas var būt pašiznīcinošas emocijas, kas grauj attiecības un grauj mērķus, dusmas var palīdzēt saskatīt lietas skaidrāk.

“Dusmas ir interesantas, jo tās ir kognitīvi skaidrojošas emocijas,” sacīja Hemali. “Kad cilvēki piedzīvo dusmas, viņi bieži domā metodiski, stratēģiski, diezgan skaidri, jo dusmas destilē sarežģītas emocijas, kā arī sarežģītas idejas.”

Citi pētījumi liecina, ka dusmas var arī palīdzēt cilvēkiem ātrāk un radošāk risināt problēmas.

“Visām emocijām ir vērtība… Ja jūs varat tās nosaukt, apzīmēt un piešķirt tām nozīmi, tām visām var būt vieta mērķu sasniegšanā,” saka Hemali. “Ja jūs izjūtat dusmas – un lielākajai daļai cilvēku tās ir nepatīkamas emocijas – neizolējiet tās. Nemēģiniet tās apspiest vai ierobežot ….. Dusmās ir daudz informācijas un zināšanu.”

Leave a Comment