VIDEO. Vai Ziemassvētkos Latvijā atkal būs sniegs? Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar atbildi

Foto – Pexels

Meteorologs Toms Bricis šorīt viesojās “Rīta Panorāmā”, kur viņš prognozēja gan tuvāko dienu laika apstākļus, gan komentēja, vai Ziemassvētkos ir cerība sagaidīt atkal sniegu, kā arī to – kāda gaidāma atlikusī ziema.

Bricis stāsta, ka atkusnis, kas šajās dienās ir vērojams visā Latvijā, ļoti labi padevās prognozēšanai. “Jau nedēļu iepriekš tas process bija apjomīgs un to varēja prognozēt laicīgi. Tikpat kā visā Kurzemē un Zemgalē sniegs ir nokusis. Latgalē tā pavisam nenokusīs. Rīgā vēl oficiāli daži cm sniega skaitās, bet līdz rītvakar sniegs būs pilnībā nokusis,” – viņš saka.

Runājot par plūdiem, meteorologs uzsver, ka pilnīgi visās Kurzemes mazajās un vidējās upēs šobrīd ūdens līmenis ir pacēlies pat līdz 2 metriem. Pārējās Latvijas upēs arī ūdens ir kāpis, izņemot dažus Daugavas posmus pie Jēkabpils, kur iepriekš bijis ledus sastrēgums, kas tagad ir izkustējies. Un tas nozīmē, ka šajās vietās ūdens līmenis ir pat nedaudz nokrities.

Foto – ekrānuzņēmums

“Šonedēļ vēl nedēļas sākumā būs ļoti silts laiks – rītdien būs siltākā diena, līdz pat +9 grādiem! No trešdienas temperatūra mazliet sāks pazemināties, bet nokrišņi būs visu laiku. Tad parādīsies arī slapjš sniegs. Slapjuma būs ļoti daudz, bet nedēļas otrajā pusē temperatūra būs zemāka – no 0 līdz + 5 grādiem, tad atkal būs jārunā par slideniem ceļiem,” – tā Bricis.

Lasi vēl: Ļoti patīkams pārsteigums sagaida visus vilcienu pasažierus jau no decembra beigām

“Rīta Panorāmas” žurnāliste vaicā, vai ir cerība, ka uz Ziemassvētkiem sniegs atgriezīsies?

Foto – Pexels

“Diemžēl nevaru droši pateikt, vai aukstums būs pietiekams un noturīgs, lai Ziemassvētkus varētu saukt par baltiem. Bet Vidzemē un Latgalē tomēr diezgan droši, ka tā būs. Par pārējo Latvijas daļu varēs prognozēt tuvākajās dienās. Tā stabilā ziemas daļa, izskatās, ka ir jau aiz muguras,” – viņš atklāj.

Vairāk skaties Toma Briča prognozi “Rīta Panorāmā”:

Pievienot komentāru