VIDEO. Beidzot tas ir noticis! Jau šodien dažos Latvijas maršrutos kustību uzsāks jaunie, modernie elektrovilcieni

Foto – ekrānuzņēmums

Šodien, 15.decembrī, uz Latvijas dzelzceļa elektrolīnijām savu maršrutu uzsāks jaunais, modernais elektriskais vilciens VIVI. Par to raidījumā “900 sekundes” pastāstīja Pasažieru vilcienu valdes priekšsēdētājs Rodzērs Jānis Grigulis.

Paredzēts, ka pirmais, jaunais elektrovilciens dosies ceļā maršrutā Rīga – Dubulti – Rīta.

Grigulis stāsta, ka vilcienos ir pietiekoši liela ietilpība, pat tad, ja negaidīti izrādīsies, ka pasažieri pastiprināti izrāda interesi par jauno transportu. Jaunajos ŠKODA vilcienos esot 436 sēdvietas, bet kopā ar stāvvietām vietu skaits ir ap 900 pasažieriem.

Lasi vēl: Bricis brīdina! Sāksies jau piektdien un skars lielu daļu Latvijas! Meteorologs nāk klajā ar jaunām nepatīkamām laika prognozēm

Tāpat viņš pastāstīja, ka kopumā no Čehijas uzņēmuma ŠKODA uz Latviju kopumā ir pasūtīti 32 jaunie elektrovilcieni, un uzņēmums cer, ka tie visi Latviju sasniegs līdz nākošā gada vidum.

Foto – ekrānuzņēmums

Šobrīd tie jaunie vilcieni, kas jau ir Latvijā, pakāpeniski uzsāks ceļu pa Aizkraukles līniju, Tukuma līniju, Jelgavas līniju un Skultes līnija.

Uzņēmuma vadītājs arī atklāja, ka tiklīdz Latvijā ieradīsies visi 32 pasūtītie vilcieni, vecie vilcieni no sliedēm tiks ņemti nost un netiks vairs vispār izmantoti.

Arī bijušais Satiksmes ministrs Tālis Linkaits socvietnē “Facebook” ievietojis foto, kurā redzams stāvot pie jaunā elektrovilciena.

Viņš raksta: “Beidzot ir pienācis tas vēsturiskais brīdis, kad jaunie elektrovilcieni sāks ikdienā pārvadāt pasažierus. Piektdien jau pēc plkst. 14 plānoti vairāki reisi Jūrmalas, Saulkrastu un Lielvārdes virzienā. Ar interesi gaidu pasažieru atsauksmes.”

Vairāk skaties raidījumā “900 sekundes”:

Pievienot komentāru