Valsts sekretārs paraksta memorandu ar Ēģipti par politisko konsultāciju mehānisma iedibināšanu

2018. gada 22. novembrī notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša tikšanās ar Ēģiptes Arābu Republikas ārlietu ministra vietnieku Eiropas lietās, vēstnieku Amru Ramadānu (Amr Ramadan) viņa darba vizītes laikā Latvijā.

Valsts sekretārs apliecināja Latvijas vēlmi padziļināt politisko dialogu ar Ēģipti. Tikšanās laikā puses parakstīja memorandu par politisko konsultāciju mehānisma iedibināšanu starp abu valstu Ārlietu ministrijām.

Tāpat Andris Pelšs pauda Latvijas ieinteresētību tirdzniecības attiecību attīstīšanā. Viņš novērtēja ārējās tirdzniecības apgrozījuma stabilitāti ar Ēģipti un šogad pirmajā pusgadā novēroto apgrozījuma pieaugumu.

Sarunā tika pārrunātas arī sadarbības padziļināšanas iespējas izglītībā.

Vizītes laikā A. Ramadāns tikās arī ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvjiem.

Informācijai

1991. gada 7. septembrī Ēģiptes Arābu Republika atzina Latvijas Republikas neatkarību. Diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1992. gada 23. janvārī.

Latvijas vēstniecība Ēģiptē ir kopš 2007. gada, un 2008. gadā tika akreditēts pirmais Latvijas vēstnieks Ēģiptē Māris Selga. Kopš 2012. gada 20. decembra Latvijas vēstniece Ēģiptē ir Iveta Šulca.

Ar kopējo preču tirdzniecības apgrozījumu 35,2 milj. EUR (0,27% no Latvijas kopējās preču apgrozījuma vērtības) 2018. gada 1. pusgadā Ēģipte bija 35. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū.

Leave a Comment