Vai tā ir taisnība, ka Merilinas Monro IQ bija augstāks par Einšteina IQ?

Interesanti fakti par Merilinu Monro

Merilina Monro piedzima kā Norma Džeina Mortensone un tika kristīta kā Norma Džeina Beikere, bet vēlāk darbojās kā modele ar vārdiem Džeina Normena un Mona Monro. Sākotnēji viņa vēlējās izvēlēties skatuves vārdu Džīna Adēra. Tomēr 1956. gadā viņa oficiāli nomainīja vārdu uz savu labi zināmo vārdu.

Viņa tika nodēvēta par “visreklamētāko meiteni pasaulē” 1953. gadā. Viņa reklamēja daudzus zīmolus, parādoties kosmētikas, motoreļļas u.c. reklāmās.

Aktrise bērnību pavadīja bērnu namā, viņa nomainīja 11 audžuvecākus.

Merilina Monro bija precējusies trīs reizes: vispirms 16 gadu vecumā ar Džeimsu Daugertiju, pēc tam ar slaveno beisbola spēlētāju Džo DiMadžo (1954) un visbeidzot ar dramaturgu Artūru Milleru (1956-1961).

Viņai nepatika dimanti. Neskatoties uz dziesmu “Dimanti ir meitenes labākais draugs”, viņa nēsāja galvenokārt bižutēriju. Runā, ka pērļu kaklarota un dimanta gredzens bija viņas vienīgās dārgās rotaslietas. Tās bija dāvinājums no Džo DiMadžo – viņas otrā vīra.

Merilina bija viena no pirmajām sievietēm Holivudā, kura atvēra savu producentu kompāniju ar nosaukumu Marilyn Monroe Productions. Šī kompānija producēja viņas vienīgo filmu “Princis un dejotāja”.

Viņas leģendārās blondās cirtas bija krāsošanas rezultāts. Merilina bija dabiska brunete, un sāka krāsot matus, kad parakstīja savu pirmo studijas līgumu.

Ikoniskā kleita, kurā Merilina Monro dziedāja “Happy Birthday, Mr President”, tika pārdota par 4,8 miljoniem ASV dolāru.

Fotogrāfijās aktrise bieži lūdza fotogrāfu fotografēt tikai viņas sejas labo pusi, uzskatot, ka labā puse izskatās labāk.

Leave a Comment