Vai tā ir taisnība, ka Merilinas Monro IQ bija augstāks par Einšteina IQ?

Merilina Monro ir laikmeta simbols un viena no ikoniskākajām aktrisēm kino vēsturē. Viņa bija pazīstama arī kā dziedātāja un modele.

Daudzi apgalvo, ka Merilinai bija ļoti augsts IQ, kas pārspēja pat Albertu Einšteinu un Stīvenu Hokingu.

Izdzīvojusi smagu bērnību audžuģimenē, viņa apgāza daudzus mītus, gūstot panākumus ar savu inteliģenci un talantu.

Mēģināsim atspēkot mītus un atklāt visu patiesību par aktrises inteliģenci un prasmēm.

Merilina un Einšteins

Vai Merilina Monro bija gudrāka par Albertu Einšteinu? Pastāv viedoklis, ka aktrises IQ bija pat 168 punkti, kas pārsniedz slavenā zinātnieka līdzīgo rādītāju (lēsts aptuveni 160 punkti).

Tomēr tas drīzāk bija faktu un izdomājumu sajaukums, jo patiesībā Merilina nekad nav kārtojusi IQ testu.

Grūtā bērnība un agrīnās laulības 16 gadu vecumā liedza Merilinai iegūt formālo izglītību, lai varētu novērtēt viņas inteliģenci tradicionālā izpratnē. Galu galā IQ ir tikai skaitlis, un cilvēka inteliģenci nevar pielīdzināt tikai skaitliskai vērtībai. Turklāt laikā, kad dzīvoja Merilina, IQ testi nebija izplatīti.

Tas viss nenozīmē, ka Merilina Monro nebija inteliģenta. Iespējams, pat viņas intelekts bija virs vidējā.

Merilina Monro mīlēja lasīt, lai gan tā arī nekad nepabeidza vidusskolu. Viņas personīgajā bibliotēkā bija vairāk nekā 400 grāmatu par mākslu, drāmu, dzeju, politiku, psiholoģiju, filozofiju, teoloģiju un vēsturi.

Pēc viņas bijušā vīra teiktā, Merilina spēja uztvert grāmatas būtību jau pirmajās lappusēs. Aktrise mīlēja arī rakstīt dzeju.

Reiz, kad režisors pieķēra viņu lasām kārtējo grāmatu, viņš jautāja, kā viņa to izvēlējusies. “Vakaros, kad man nav ko darīt, es eju uz Pickwick grāmatnīcu Holivudas bulvārī,” viņa atklāja. “Es vienkārši izlases veidā atveru grāmatas, un, kad nonāku līdz lappusei vai rindkopai, kas man patīk, es to grāmatu nopērku. Tāpēc vakar vakarā es nopirku šo grāmatu. Vai tas ir slikti?”

Merilina arī bieži sevi ieskāva ar inteliģentiem cilvēkiem, tiekoties ar politikas, finanšu un dzejas ekspertiem. Viņa draudzējās ar tādām slavenām personībām kā Trumans Kapote un bija precējusies ar dramaturgu un vienu no izcilākajiem literātiem Artūru Milleru.

Lasi vēl: Kas mūs sagaida 2024. gadā: Vangas pārsteidzošās nākotnes prognozes

Kā norāda rakstniece Loisa Banere, kura par aktrisi sarakstījusi grāmatu, Merilinas uzvedība liecina, ka viņa nebija virspusēja personība. Viņa zināja par nepieciešamību pastāvīgi mācīties un kaislīgi tiecās pēc zināšanām. Un tā ir viena no patiesas inteliģences pazīmēm.

Šim viedoklim piekrīt arī cita autore Mišela Morgana, kura uzsver, ka naivās blondīnes tēls bija tikai aktierspēle un uzkrītoši atšķīrās no viņas patiesās būtības.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment