Trīs dienas Rīgā būs apskatāmas Volvo V60 jaunās paaudzes automašīnas

Trīs dienas Rīgā būs apskatāmas Volvo V60 jaunās paaudzes automašīnas

No 2018. gada 11. līdz 13. martam Rīgā ieradīsies Volvo V60 jaunās paaudzes automašīnas, kas savu pirmizrādi Stokholmā piedzīvoja tikai trīs nedēļas iepriekš. Šī ir lieliska iespēja visiem interesentiem iepazīties ar automašīnām, kas tirdzniecībā nonāks 2018. gada vidū. Vienu no Volvo V60 automašīnām būs iespējams apskatīt 11. martā tirdzniecības parkā Alfa, bet ar otru iepazīties tuvāk varēs 12. un 13. martā Mūsa Motors Rīga autosalonā, Skanstes ielā 33, Rīgā.

Jaunais Volvo V60 ir būvēts uz Volvo Cars SPA (Scalable Product Architecture) platformas, kas tiek izmantota godalgotajā Volvo XC60 un 90. sērijas flagmaņos. SPA platformas izmantošana, ir ļāvusi Volvo ieviest jaunu standartu premium vidējās klases segmentā – luksus klases interjers, palielināta ietilpība, augstākās klases savienojamība un jaunākās vadītāja atbalsta un drošības sistēmas. Arī dizaina ziņā V60 veiksmīgi turpina flagmaņu XC90, S90 un V90 aizsākto dizaina valodu, kas uzmanību pievērš ar drosmīgām, kā arī ļoti spēcīgām dizaina līnijām un formām.

Volvo V60 būs pieejams ar T5 un T6 benzīna, D3 un D4 dīzeļdzinējiem, kā arī ar T6 Twin Engine AWD un T8 Twin Engine AWD plug-in hibrīda sistēmām. Tādējādi jaunās paaudzes Volvo V60 automašīnas būs pieejamas ar jaudu no 150 līdz 390 zirgspēkiem un vidējo degvielas patēriņu no 2,1 līdz 7,8 litriem uz simts kilometriem.

Volvo Cars vienmēr ir bijis industrijas līderis drošības ziņā. Arī Volvo V60, līdzīgi XC60 un 90. sērijas modeļiem, būs viens no drošākajiem automobiļiem uz ceļa. City Safety sistēma ar automātisko bremzēšanu ir vienīgā sistēmu tirgū, kas atpazīst gājējus, velosipēdistus un lielus dzīvniekus, un spēj pasargāt no avārijas situācijām, kā arī samazināt sekas, ja avārija ir neizbēgama. Būtisks drošības sistēmu jaunums ir Oncoming Mitigation sistēma, kas spēj identificēt neizbēgamu frontālo sadursmi un automātiski cenšas samazināt automašīnas ātrumu un sagatavo aktīvās drošības sistēmas sadursmei.

Uzlabojumi izstrādāti arī vadītāja asistentu sistēmām, kas uz ceļiem ar kvalitatīvu horizontālo apzīmējumu līdz ātrumam 130 km/h atvieglo auto vadīšanu un samazina kļūdīšanās iespējamību. Arī automašīnā iebūvētās izklaides un informatīvās sistēmas ir sagatavotas savienojamībai ar Apple CarPlay un Android Auto standartu atbalstošām viedierīcēm, ļaujot sinhronizēt ne vien navigācijas un dažādu izklaides aplikāciju datus, bet arī nosūtīt būtisku informāciju par iespējamību bīstamību uz ceļa citiem šādas sistēmas lietotājiem, kas atrodas šajā ceļa posmā.

Jaunās paaudzes Volvo V60 automobiļi pēc šīs īsās viesošanās Latviju sasniegs gada vidū, kad tie būs pieejami arī testa braucieniem.

 

Pievienot komentāru