Tamagoči atgriešanās: Rotaļlieta iegūst pirmo veikalu Apvienotajā Karalistē, jo pārdošanas apjomi pasaulē dubultojas

Olu formas rotaļlieta, kurā iemitināts virtuāls mājdzīvnieks, bija viena no lielākajām 90. gadu hitiem.

Šķiet, ka Bandai Namko ir atmaksājušies vairāki mēģinājumi atjaunot šo zīmolu vairāku gadu garumā.

Kā ziņo BBC, no 2022. līdz 2023. gadam pārdošanas apjomi pasaulē ir vairāk nekā divkāršojušies, un Tamagoči tagad ir atvēris savu pirmo veikalu Apvienotajā Karalistē – kaut ko tādu tas nebija darījis pat tad, kad tas bija 1996. gada karstākais sīkrīks.

Londonas veikals, kas atrodas Camden Market, ir nostalģijas centrs, kurā tiek pārdotas neskaitāmas ierīces.

Nav pārsteidzoši, ka mūsdienu Tamagoči nav tas pats, ko jūs būtu iegādājušies 90. gados.

Tas joprojām izskatās tāpat – koši krāsota ola ar nelielu digitālo ekrānu un pogām -, taču rotaļlietai ir daudz vairāk funkciju.

“Tagad jūs varat sazināties ar draugiem, spēlēties ar Wi-Fi un lejupielādēt dažādus priekšmetus, un tas patiešām novērš noguruma sajūtu, kas varēja rasties ar dažiem iepriekšējiem modeļiem,” Tamagoči zīmola vadītāja Prija Jadeja sacīja BBC.

Virtuālais lolojumdzīvnieks oficiāli tika atjaunots Apvienotajā Karalistē 2019. gadā, un kopš tā laika tā popularitāte ir augusi – iespējams, pārsteidzoši, ka tajā ir gan jauni, gan veci spēlētāji.

Atšķirībā no 1996. gada tagad tirgū ir daudz citu virtuālo mājdzīvnieku.

Piemēram, Hatchimals ražotais Bitzee izmanto elastīgu displeju, kas reaģē uz pieskārieniem un reaģē uz kustībām, kas balstītas uz sasvēršanos.

Savukārt Punirunes ir populāra funkcija, kurā var ievietot pirkstu rotaļlietas iekšpusē, lai “noglaudītu” virtuālo mājdzīvnieku uz ekrāna.

Ir arī Digimon virtuālie mājdzīvnieki – vēl viens 90. gadu atskats -, lai gan arī tie pieder Bandai Namko un sākotnēji tika izstrādāti kā Tamagoči zēniem.

Tamagochi atdzimšana ir guvusi labu atsaucību, ko veicināja nostalģija un atjauninātās tehnoloģijas, piemēram, jaunas funkcijas Tamagochi Pix un On versijās. Pārdošanu, visticamāk, ir veicinājuši ierobežotas tirāžas izdevumi, sadarbība un spēcīga klātbūtne tiešsaistē.

Leave a Comment