“Tā nebija sagadīšanās toreiz!” – populārais dziedātājs Lauris Reiniks sācis runāt par problēmu, kas uztrauc ļoti daudzus rīdziniekus

Foto – ekrānuzņēmums.

Latviešu pazīstamais dziedātājs un TV raidījumu vadītājs Lauris Reiniks vietnē “X” dalījies ar savām pārdomām, kas satrauc arī daudzus citus rīdziniekus. Ir vērts aizdomāties – patiešām, bet kāpēc tā?

“Tā nebija sagadīšanās toreiz. Dzelzceļa tilts arī šovakar pilnīgā tumsā. Es tiešām gribu zināt, kas traucē to izgaismot vismaz svētku laikā. Manuprāt, tas bija visskaistākais tilts naktī Rīgā. @VAS_LDz mums ziedot spuldzēm vai ko darīt? P.S. Attēlam ilustratīva nozīme. Vēsture.” – Lauris raksta socvietnē “X”.

Jau pēc kāda brīža Laurim atbild no konta “Latvijas Dzelzceļš” un atbilde skan šādi:

“Sveiks, Lauri! Elektroenerģiju jāizmanto taupīgi, tāpēc dzelzceļa tiltu pār Daugavu pašlaik izgaismojam tikai svētku laikā. Jau pavisam drīz – gan Ziemassvētkos, gan Jauno gadu sagaidot, iepriecināsim rīdziniekus un pilsētas viesus.”

Lasi vēl: VIDEO. “Lika asarām sariesties acīs…” populārais dziedātājs Lauris Reiniks negaidīti pārsteidzis tautiešus

Lauris nepaliek atbildi parādā:

“Paldies! Prieks dzirdēt, ka šis apgaismojums atgriezīsies vismaz uz svētku laiku. Es jau vairāk par pilsētas viesiem domāju, kā kopā radīt foršāku un košāku iespaidu par pilsētu. Un jūsu tilts ir viena no tām lietām. Jāpāriet uz energoefektīvajām spuldzēm un lukturiem.”

Foto – ekrānuzņēmums

Citi cilvēki komentāros pie šī ieraksta prāto:

“Ui. Nu šis tik ierasti mūsu valstī – iztērēt lielas summas, kaut kam un tad to vienkārši nelietot. Uzstādīt skolas zālē ventilāciju- pārāk dārgi to darbināt. Uzstādīt apgaismes stabus- pārāk dārgi, lai deg katrs otrais, aprīkot tiltus ar apgaismojumu- pārāk dārgi izgaismot utt.”

Foto – ekrānuzņēmums

“Man vispār šķiet, ka Rīga šogad izteikti nav izrotāta/izgaismota svētkiem. Bet pozitīvi, ka Rīgas Dome tūlīt būs tikusi galā ar sniega problēmu…”

“Jā, Rīga ir galīgi neizgaismota. Braucu un brīnījos, kāpēc tā?!”

“To izgaismot, ļoti ceru, traucē cilvēku apziņa, ka elektrība nekrīt no debesīm kā lietus, tās saražošana tiešā vai netiešā veidā ietekmē ekosistēmu, radot klimata pārmaiņas!”

“Te izvēlēties tikai 2: izgaismots tilts, jaunie vilcieni vai pases.”

“Tik ja nebūtu tā zilā krāsa…”

“Rēķinus par elektrību esi redzējis? Un pēdējos 4 gadus LDz tik vien dara, ka griež nost izdevumus , jo ienākumu nav.”

“Es pat vairs neatceros, kad pēdējo reizi to tā redzēju. Pirms stundas vēl bija tumšs.”

“Apgaismojumā patērētā elektrība rada briesmīgas klimata izmaiņas. Mums tagad ir klimata ministrija, varbūt kāds pateica: “nu nu nu”.”

“Vai tad nav jautri, kad dzird tuvojamies no tumsas dunošas skaņas?”

“Kādam tur varbūt neiepatikās krāsu salikums? Ja būtu vēl sarkans un balts, tad gan būtu OK?”

“Varbūt sakarā ar RB būvdarbiem atvienota no elektrības tā instalācija? jā, interesanti, nav nekur skaidrojums… bet ļoti smuks ir arī Dienvidu tilts. Bija vismaz pagājušajā gadā. Neesmu tagad Rīgā bijusi, vai ir uz svētkiem ieslēgts tas rotājums?”

Leave a Comment