Svētdien norisināsies Latvijas čempionāts spiningošanā no laivām bērniem un jauniešiem

Svētdien, 6.augustā, jau otro gadu pēc kārtas norisināsies Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas rīkotais Latvijas čempionāts spiningošanā no laivām bērniem un jauniešiem.

Par norises vietu šogad izvēlēta Jaunciema Osta. Čempionātam pieteikušās 19 ekipāžas, kas liecina – makšķerēšanas sports jauniešiem ir saistošs un aug jauna, entuziastiska makšķernieku paaudze.

Sacensību mērķis ir iedvesmot bērnus un jauniešus izvēlēties makšķerēšanu kā aizraujošu aktīva un veselīga dzīvesveida sastāvdaļu, sportu, vaļasprieku un atpūtu pie dabas, vienlaikus veidojot izpratni par globāliem un vietējiem vides jautājumiem, tāpēc arī sacensībās tiks ievērots princips – noķer, nofotografē, atbrīvo.

“Mūsu, Makšķerēšanas sporta federācijas, misija ir nodot jauniešiem ne tikai iemaņas makšķerēt, bet sniegt svarīgas dzīves mācības – cieņu pret dabu, prieku par vienkāršību un spēku pārvarēt šķēršļus. Mēs iedrošinām viņus būt pacietīgiem, izturīgiem un veidot dziļu saikni ar apkārtējo pasauli un rūpēties par vidi.

Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā tas, nenoliedzami, ir izaicinājums, kam seko ekonomiskie ierobežojumi, kas traucē iegādāties piemērotus makšķerēšanas rīkus un apmeklēt makšķerēšanas vietas, bet, pateicoties kopienas spēkam, mēs varam pārvarēt šīs problēmas un nodrošināt, ka ikvienam jaunajam entuziastam ir iespēja apgūt makšķerēšanas mākslu. Arī šajās sacensībās citi sportisti, daloties ar savām laivām, dos iespēju bērniem piedalīties un parādīt savas iemaņas,” stāsta Kristaps Kotāns, Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas valdes loceklis.

Nolikums paredz, ka čempionātā drīkst piedalīties jaunieši, kas nav sasnieguši 18 gadu vecumu. Dalībnieki tiks sadalīti trīs grupās – U18, U14 un U10. Viena ekipāža sastāv no diviem sportistiem un laivas vadītāja, kurš arī būs atbildīgs par noķerto zivju mērīšanu, fotogrāfiju un atlaišanas video uzņemšanu.

Čempionāta priekšvakarā paredzēta dalībnieku sapulce, lai pārrunātu sacensību noteikumus. 6.augustā plkst.8.00 sacensības tiks atklātas un no plkst.9.00 – 16.00 norisināsies spraiga cīņa par labākā jaunā spiningotāja titulu. Sacensību noslēgums plānots ap 17.00. Rezultātiem aicinām sekot līdzi tiešsaistē: https://sportfishing.live/lv/tournament/1953/latvijas-empionts-spiningoan-no-laivm-brniem-un-jaunieiem-2023?section=list-results#scroll, kā arī interesenti ir laipni aicināti vērot čempionāta startu un finišu klātienē Rīgā, Jaunciema gatvē 135b, Jaunciema Ostā.

Par organizatoru

Biedrība “Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija” ir vadošā organizācija makšķerēšanas sportā Latvijā, kas aktīvi darbojas kopš 1964.gada. Federāciju veido 34 biedri un sacensībās ik gadu piedalās vairāk nekā 1000 sportistu 10 dažādās disciplīnās. Federācijas mērķis ir veicināt un attīstīt makšķerēšanas sportu gan valsts, gan starptautiskā līmenī, sekmēt godīgu, atbildīgu un ilgtspējīgu makšķerēšanas praksi, rūpējoties par vidi un atbalstot ikvienu entuziastu neatkarīgi no vecuma, dzimuma un dzīvesvietas.

Sacensības notiek pateicoties Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas draugu – Salmo Fishing Latvija, Norfin, Lucky John, Rīgas Brīvosta, Vizion Boats, BTA Latvija, Yamaha Latvija, Motozip.lv, RETV, Baltic XL Cash & Carry, Rocket Bean Roastery, King Coffee Service, Lielais Loms, CopesLietas, FishQuest, Mana Cope, Makskeresanaskarte.lv, Apkop Spoli, CIDO, AAKnives, I-Food.lv, Latvijas Sporta federāciju padome, EPICprint un Print Group – atbalstam.

Leave a Comment