Super garda un viegli pagatavojama! Pikantā liellopa maltā gaļa ar Ķīnas kāpostiem

Šajā ēdienā es parasti izmantoju Ķīnas kāposta lapu apakšējās daļas, kas bieži vien paliek pāri no salātiem, kur izmanto lapu galotnes.

Tas, ko esmu atklājis, ir, ka šīs apakšējās daļas ir izcils veids, kā izmantot šķietami liekos dārzeņu gabalus, piešķirot ēdienam unikālu tekstūru un garšu.

Pēc cepšanas šīs lapas kļūst patīkami kraukšķīgas un sulīgas, bet tajā pašā laikā saglabā savu struktūru, atšķirībā no baltajiem kāpostiem, kuri bieži vien mēdz būt cieti un prasa ilgāku sautēšanu, lai iegūtu nepieciešamo maigumu.

Tādēļ Ķīnas kāposta izmantošana šajā receptē ne tikai pievieno interesantu garšas niansi, bet arī padara ēdienu daudzveidīgāku.

Runājot par maltās gaļas izvēli, jūs varat izmantot jebkuru gaļu, kas jums ir pa prātam, taču es ieteiktu izvairīties no pārāk trekniem variantiem.

Lieliski derēs gan cūkgaļa, gan vistas gaļa, jo tās piešķir ēdienam bagātīgu garšu, nepārslogojot to ar lieku tauku daudzumu.

Tieši šī sastāvdaļu kombinācija – sulīgā un kraukšķīgā Ķīnas kāposta lapas un viegli saceptā maltā gaļa – padara šo ēdienu īpaši pievilcīgu.

Jūs varat eksperimentēt ar dažādiem garšvielu un piedevu veidiem, lai pielāgotu ēdienu savām vēlmēm, taču būtiskākais ir saglabāt to vienkāršu un harmonisku, ļaujot izcelties galveno sastāvdaļu dabīgajai garšai.

Sastāvdaļas 4 porcijām : Malta liellopa gaļa 600 grami Ķīnas kāpostu apakšējā daļa 250 grami vidējais sīpols 1 gab ķiploku 4 zobs ingvera sakne 30 grami sausās čili pārslas 1/2 tējk. sāls pēc garšas austeru mērce 3 ēd.k. neliels ķekars zaļo sīpolu 30 grami

Ēdienu gatavošanas recepte : Smalki sagrieziet sīpolu, ķiploku un ingveru. Kāpostu lapas sagriež krusteniski apmēram 1,5 cm platos gabaliņos. Pannā uz vidēji augstas uguns uzkarsē 2 ēd.k. augu eļļa. Cepiet malto gaļu līdz gatavībai.

Pārnes uz šķīvi. Noslaukiet pannu un pievienojiet 1 ēd.k. augu eļļa. Pievieno sīpolu un maisot apcep 3 minūtes.

Pievieno ķiploku, ingveru un čili pārslas, maisot apcep 1 minūti. Pievienojiet kāpostus, samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un maisot vāriet, līdz kāposti ir maigi kraukšķīgi, vēl apmēram 4-5 minūtes.

Pievienojiet pannā malto gaļu. Sāls pēc garšas. Pievienojot sāli, ņemiet vērā, ka nākamreiz pievienosiet austeru mērci, kas pati par sevi ir sāļa. Tāpēc esiet uzmanīgi un nepārsālējiet. Pievienojiet pannā austeru mērci.

Samaisiet un karsējiet visu kopā apmēram 2 minūtes. Pašās beigās pievieno zaļos sīpolus un apmaisa. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm. Vai arī varat to izdarīt bez piedevas.

Leave a Comment