Spēcīgāk, nekā gaidīts: kā cilvēkus ietekmēs pēdējais magnētiskās vētras trieciens 2023. gada 19. augustā?

2023. gada 19.-20. augustā Zemes ģeomagnētiskais lauks piedzīvos spēcīgus traucējumus, kas būs spēcīgāki, nekā iepriekš gaidīts.

Šī magnētiskā vētra sākās 17. augusta vakarā. Šodien, 19. augustā, tā ieguva līdz četriem punktiem, un rīt, 2023. gada 20. augustā, tā dos savu pēdējo triecienu ar spēku piecu punktu apmērā. Ko tas nozīmē un kā šis trieciens ietekmēs cilvēkus un viņu iztiku, noskaidroja portāla FTimes žurnālisti.

Magnētiskās vētras pēdējais trieciens 2023. gada 19. augustā

18. augusta vakarā sākās ģeomagnētiskie Zemes lauka traucējumi. Šodien, 19. augustā, tie pastiprinājās, un rīt magnētiskā vētra sasniegs piecus punktus. Tas radīs milzīgu radiācijas slodzi, īpaši kosmosa kuģiem un dažādām tehniskām ierīcēm. Pēterburgā tiks novērotas polārās auroras.

Pēdējais un spēcīgākais magnētiskās vētras trieciens sāksies 2023. gada 20. augusta rītā un pakāpeniski pavājināsies līdz 16 stundai.

Pēc Zinātņu akadēmijas Fizikas institūta Saules rentgena astronomijas laboratorijas zinātnieku domām, šīs parādības spēks sasniegs G2 līmeni, un tas ir daudz spēcīgāk, nekā gaidīts.

 

Ģeomagnētiskā vētra būs visspēcīgākā no 19. augusta plkst. 4 līdz 7 un norims tikai ap plkst. 16, tās negatīvā ietekme arī pakāpeniski izzudīs.

Nākamā magnētiskā vētra gaidāma 3. septembrī. Tā ilgs trīs dienas – līdz 5. septembrim.

 

Kā 19. augusta ģeomagnētiskā vētra ietekmēs cilvēku, kā izvairīties no negatīvām sekām?

Zinātnieki jau ir pierādījuši magnētisko vētru negatīvo ietekmi uz cilvēka organismu. Jo īpaši mainās asins sastāvs, palielinās tās viskozitāte. Līdz ar to palielinās trombozes risks, pasliktinās gāzu apmaiņas procesi. Turklāt rodas audu hipoksija, un visbiežāk sastopamā parādība – paaugstināts asinsspiediens un galvassāpes. Palielinās sirdslēkmju, insultu, hipertensijas krīžu risks.

Zinot par šādu magnētisko vētru negatīvo ietekmi, jums vajadzētu būt uzmanīgākiem pret savu ķermeni. Samaziniet fizisko un psiholoģisko slodzi, vairāk atpūtieties un ievērojiet nakts miega režīmu. Pirms gulētiešanas izslēdziet visus sīkrīkus, mazāk skatieties negatīvas ziņas. Labāk klausieties patīkamu mūziku, vairāk elpojiet svaigu gaisu. Ideālā gadījumā nodarbojieties ar garīgām praksēm.

Lieliska ideja ir vanna, bet no rīta – kontrastduša, kas palīdzēs sakārtot asinsvadus.

Šajās dienās izvairieties no smagām maltītēm un kaitīgiem ieradumiem.

Leave a Comment