Slavenais RĪVĒTAIS pīrāgs – labākā recepte: mainot pildījumu, gribēsi gatavot katru dienu

Rīvēts pīrāgs. Daudzi zina šo recepti. Teju ar katru pildījumu šāds pīrāgs ir ļoti garšīgs, turklāt pagatavojams ļoti vienkārši!

Rīvētais pīrāgs ir tradicionāls ēdiens daudzās valstīs, tostarp Latvijā. Tas sastāv no mīkstas pīrāga mīklas, kas ir rīvēta, lai radītu smalku un zīdainu tekstūru.

Pīrāga mīklā tiek pievienota sviests, biezpiens, milti, olas un cukurs, kas sniedz saldu garšu. Pildījums var būt dažāds – no ogām līdz sīpoliem vai gaļai. Tradicionālākais pildījums Latvijā ir skāba biezpiena pildījums.

Viena no galvenajām iemesliem, kāpēc rīvētais pīrāgs ir tik gards, ir tā tekstūra. Rīvēta mīkla dod pīrāgam smalku un zīdainu faktūru, kas izskatās un garšo ļoti labi.

Lasi arī: 4 zvaigžņu zīmes, kam jūnijā zvaigznes sola lielu veiksmi naudas lietās

Turklāt pīrāga pildījums, piemēram, skābais biezpiens, dod tam arī ārkārtīgi bagātu garšu. Šīs garšas kombinācija padara rīvēto pīrāgu par lielisku desertu vai dzīvīgiem piknikiem, kur to var pasniegt ar kafiju, tēju vai ledus tēju.

Pagatavošana:

 

Miltus sajaucu ar cepamo pulveri un uz rīves ierīvēju sviestu.

 

To visu samīca gabalos.

Lasi arī: 8 lietas, kuras nepieciešams tīrīt un mazgāt daudz retāk, nekā saimnieces domā

Atsevišķā traukā ar putojamo slotiņu sajauc olu, cukuru un vaniļu. Kad maisījums kļūst balts, pievieno saldo krējumu un vēlreiz samaisa ar putojamo slotiņu.

 

Es apvienoju šķidro maisījumu un drupatas. Mīklu samīca.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru