Sinoptiķi nākuši klajā ar nepatīkamu prognozi par gaidāmo laiku tuvākajās dienās: “Būs briesmīgi”

Laikapstākļi pēdējā laikā ir atzīti par vairāk nekā nepatīkamiem, taču turpmākajās dienās situācija pasliktināsies, jo tiek prognozēts, ka laikapstākļi mainīsies strauji.

Diemžēl ienākošā aukstā atmosfēras fronte būs vāja, un turpmākajās dienās temperatūra turpinās pazemināties. Tas, protams, nebūs izdevīgi tiem, kam jāsedz mājas vai dzīvokļa apkures izmaksas, ņemot vērā lielos izdevumus, kas saistīti ar šīm vajadzībām.

Aukstās gaisa frontes ātruma iespējamā ietekme uz Latviju joprojām ir neskaidra. Parādoties jaunām sinoptiķu prognozēm, kļūst skaidrs, ka gaidāmie laikapstākļi atšķirsies no iepriekšējām prognozēm.

Proti, sagaidāms, ka temperatūra pazemināsies daudz ātrāk, nekā tika lēsts iepriekš. Ņemot vērā krasās laikapstākļu izmaiņas, ir ļoti svarīgi pārdomāt, kā pavadīsim savu laiku un atbilstoši pielāgoties.

Gaidāmajā svētdienā meteorologs prognozē ciklona iestāšanos Latvijā, ko pēctecēs arktiska gaisa plūsma, kas pārņems valsti. Lielas intensitātes nokrišņi gaidāmi gan naktī uz sestdienu, gan svētdien, un nakts un brieduma stundās var zibeņot.

Vējš virzīsies no dienvidrietumiem uz ziemeļiem un var būt stiprs. Temperatūra svārstīsies no -4 līdz -11 grādiem, vakarā pakāpeniski pazeminājoties, kas var izraisīt temperatūras pazemināšanos līdz nulles grādiem.

Atsevišķos rajonos slapjš sniegs un krusa tiek prognozēta jau svētdien un pirmdien, Talsu un Tukuma novados vairāk nokrišņu gaidāmi visu sestdienu un svētdienu. Paredzams, ka mākoņus ienesīs ziemeļrietumu vējš no Rīgas jūras līča, kas izraisīs turpmākus intensīvus nokrišņus. Šo apstākļu dēļ braukšana ar vasaras riepām var kļūt riskantāka un daži ceļi var kļūt slidenāki un bīstamāki.

Gaidāmajā nedēļas nogalē nokrišņi dienvidu reģionā var izpausties gan lietus, gan sniega veidā. Atsevišķos apgabalos ir iespējama ievērojama snigšana, kas var izraisīt puteni, pirms pāriet uz citiem nokrišņu veidiem. Turklāt sagaidāms, ka Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē pastiprināsies austrumu vējš, kas brāzmās sasniegs aptuveni 20 metrus sekundē.

Nakts gaitai tuvojoties un tuvojoties agrām rīta stundām, gaidāma temperatūras pazemināšanās robežās no -5 līdz -15 grādiem pēc Celsija. Vērts atzīmēt, ka atsevišķos Ziemeļkurzemes rajonos temperatūra būs virs nulles. Līdz ar to autovadītāji tiek aicināti būt uzmanīgiem un sagatavoties ziemas riepu uzstādīšanai.

Leave a Comment