Šīm lapām piemīt spēcīgs ārstniecisks spēks, kas palēnina novecošanos un ne tikai! Šīs lapas tika izmantotas tautas medicīna jau gadsimtiem ilgi!

Mūsdienu pētījumi ir pierādījuši, ka aveņu lapu lietošana ir ārkārtīgi noderīga cilvēka veselībai.

Aktīvās sastāvdaļas

Pēc Eiropas ārstniecības līdzekļu aģentūras datiem, polifenoli, piemēram, tanīni un flavonoīdi, ir divas galvenās aveņu lapu sastāvdaļas. Polifenoli iedarbojas kā antioksidanti, tiem piemīt spēja palēnināt novecošanos un novērst tādas saslimšanas, kā vēzis. Belostokas medicīnas universitātes Polijā veiktais pētījums ir pierādījis, ka aveņu lapās atrodas flavonoīdi kvercetīns un kemferols. Turklāt aveņu lapas satur fenolskābes, minerālus, vitamīnu C un augu spirtus.

Aveņu lapas tiek izmantotas tējas pagatavošanā. Aveņu lapu tēja ir ļoti garšīgs un atsvaidzinošs dzēriens. Deva ir atkarīga no veselības stāvokļa. Meža aveņu lapām piemīt spēcīgākas dziedējošās īpašības. Aveņu lapas gatavo maijā-jūnijā. Vākšanu veic sausā laikā, saulainās un siltās dienās, tāpat ir vajadzīgs, lai uz lapām vairs nebūtu rasa. Uzziniet, kādu slimību gadījumā jo īpaši noderīgi ir dzert aveņu lapu tēju.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru