Šīm lapām piemīt spēcīgs ārstniecisks spēks, kas palēnina novecošanos un ne tikai! Šīs lapas tika izmantotas tautas medicīna jau gadsimtiem ilgi!

Aveņu lapu tēju izmanto skalošanai, lai ārstētu tonzilītu un mutes iekaisumu, kā kompresi, lai ārstētu čūlas, nenozīmīgus ievainojumus, apdegumus un varikozas vēnas. Sarkano aveņu lapas tiek izmantotas respiratoro infekciju gadījumos, piemēram, gripa, lai veicinātu sviedru izvadīšanos drudža gadījumā, lai novērstu spontāno abortu un atvieglotu dzemdības.  Zinātnieki ir salīdzinājuši antioksidantās, pretiekaisuma un pretvēža īpašības cīņā ar krūts un aknu vēzi. Rezultāti parādīja, ka aveņu lapu ekstrakts ir daudz efektīvāks par aveņu augļu ekstraktu. Horvātu pētījums no Zagrebas universitātes ir izvērtējis sarkano aveņu lapu ietemi uz kakla un resnās zarnas vēzi. Pētījumi ir apstiprinājuši, ka sarkanās avenes lapām piemīt pretvēža aktivitāte, bet to efektivitāte ir atkarīga no vēža šūnu tipa.

Aveņu lapas novāra kā parasti, vienkārši aplejot 1 ēdamkaroti lapas ar 500 ml vāroša ūdens, un lieto, nedaudz pievienojot medu. Garšīga tēja ir arī no svaigām aveņu lapām, pievienojot ķiršu, upeņu, piparmētru un zemeņu lapas.

avots

Pievienot komentāru