Šie augi jāapgriež augustā, lai nodrošinātu strauju augšanu: tie noteikti iepriecinās nākamajā gadā

Daži augi gūst labumu no vasaras apgriešanas tikai tad, ja to veicat īstajā laikā. Tieši augustā daudzi dārzkopji pēdējo reizi pirms ziemas apgriež augus.

Tiek uzskatīts, ka dažām kultūrām šāda procedūra nāk labumā – nākamajā sezonā tie iepriecinās ar vērienīgu augšanu un krāšņu ražu. Tāpēc noskaidrojām, vai augustā ir iespējams apgriezt kokus un krūmus un kā to darīt pareizi.

Augusta apgriešanai labi reaģē tādi augi kā rozes, vistērijas, lavanda un dārza hortenzijas. Tas ir labs stimuls turpināt ziedēšanu, tāpēc ir svarīgi zināt, kā augustā apgriezt rozes, kā arī citus sarakstā minētos augus, lai palīdzētu, nevis kaitētu.

Svarīgi to darīt saulainā un sausā laikā bez vēja – tas pasargās augus no slimībām, kas pārnēsājas ar vēju un mitrumu. Apgriešana jāveic tikai ar dezinficētiem instrumentiem un pēc tam augu brūces jāsmērē ar fungicīdu ziedi.

Vai jāņogas var apgriezt augustā

Jāņogas un ērkšķogas ir vēl divas kultūras, kuras var un vajag apgriezt vasaras beigās. Šādā veidā jūs varat atjaunot augus, izgriezt vecos dzinumus. Pirms griezt ērkšķogas augustā, ir vērts atrast tieši to krūmu, kuram tas nepieciešams – izvēlieties tos, kuriem ir tumša miza. Turklāt, lai “atdzīvinātu” kultūru, jāpievērš uzmanība zemu augošiem krūmiem un tiem, kas aug pārāk blīvi.

Vai avenes var griezt augustā

Attiecībā uz to, kā pareizi apgriezt avenes augustā, tad tas jādara tikai pēc ražas novākšanas. Jāizgriež tikai vājie dzinumi, kā arī tie, no kuriem raža ir novākta. Pēc izgriešanas ir svarīgi atstāt 10-12 spēcīgus dzinumus un piesiet tos pie stieples – tas palīdzēs augam nesalūzt.

Lasi vēl: Ko darīt, ja ēdiens pielīp pie pannas: viens triks atrisina problēmu uz visiem laikiem

Vai ābeles var apgriezt augustā

Katrs pieredzējis dārznieks zina, ka vasaras beigās mēs apgriežam tikai tās ābeles, kas nogatavojas septembrī. Apgriežot vainagu, var palīdzēt augļiem nogatavoties saulē. Šāda atzarošana ļauj nogriezt dzinumus pie pamatnes vismaz par 40 cm, ja tie aug vertikāli uz augšu. Jāatstāj tie dzinumi, uz kuriem veidosies pumpuri.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Kurus kokus augustā var apgriezt tāpat

Drosmīgi apgrieziet bumbierus un agrīni nogatavojušās plūmju šķirnes, noņemiet vājos dzinumus 15 cm attālumā. To pašu var darīt ar ķiršiem, bet tikai pēc ražas novākšanas. Šajā gadījumā atzarošanas mērķis ir pazemināt ķiršu vainagu un nedaudz koriģēt ķiršu formu.

 

Leave a Comment