Sava holesterīna līmenis ir jāzina tikpat labi kā PINkods jūsu kartei. Un lūk, kāpēc!

Cilvēkiem ir jāzina savs holesterīna līmenis un asinsspiediens ne sliktāk kā savas kartes pin kods, jo tas var glābt viņu dzīvību.

Šie skaitļi norāda uz agrām sirds asinsvadu slimību stadijām, kuras var novest pie sirdslēkmēm un insultiem.

Ir apvienojušās 40 medicīnas organizācijas, lai aicinātu cilvēkus regulāri pārbaudīt savu veselību.

Pēc viņu teiktā arī ārstiem ir labāk jāparedz un labāk jāārstē pacienti no riska grupām. Pēc Public Health England un NHS England datiem, sirds un asinsvadu slimības ir katras ceturtās nāves cēlonis Anglijā un tas ir ekvivalents tam, ka katrās četrās minūtēs nomirst cilvēks.

Tāpēc veselības aizsardzības iestādes veic darbu, lai uzlabotu diagnostiku un ārstēšanu trim stāvokļiem, kas veicina sirds – asinsvadu slimības – priekškambaru fibrilācijai, augstam asinsspiedienam un augstam holesterīna līmenim turpmāko 10 gadu laikā.

Šiem stāvokļiem parasti nav simptomu, tāpēc veselības aizsardzības eksperti rekomendē cilvēkiem, kuri cvecāki par 40 gadiem, iziet bezmaksas medicīnisko pārbaudi.

Kas tad ir augsts holesterīna līmenis?

Holesterīns jūsu asinīs iekļūst ar olbaltumvielām. Tas var uzkrāties uz artēriju sieniņām, ierobežojot asins piekļuvi sirdij, smadzenēm un visam pārējam ķermenim. Holesterīnu var izmērīt, nododot asins analīzi.

Holesterīna līmenim vajadzētu būt:

5 mmol / L vai mazāk veseliem pieaugušajiem;

4 mmol / L vai mazāk cilvēkiem ar augstu risku.

Jūs atrodieties riska grupā, ja jums ģimenē ir bijušas sirds slimības, sirdslēkmes vai insulti, liekais svars vai augsts asinsspiediens.

Kas ir augsts asinsspiediens?

Arteriālais asinsspiediens nolasās, ņemot vērā divus skaitļus – sistolisko spiedienu, kura laikā sirds pumpē asinis pa jūsi ķermeni un diastolisko spiedienu, kas mēra asins plūsmas noturību asinsvados.

augsts asinsspiediens parasti ir 140/90 mm Hg. Art. vai augstāks

ideāls asinsspiediens parasti ir no 90/60 mm Hg. Art. līdz 120/80 mm Hg;

zems asinsspiediens zem 90/60 mmHg.

Lielāko daļu sirds – asinsvadu slimību var novērst, un blakus bezmaksas veselības pārbaudēm ārsti iesaka:

  • pārstāt smēķēt;
  • pareizi ēst;
  • uzturēt normālu ķermeņa svaru;
  • nelietot daudz alkoholu.

 Public Health England izpilddirektors Dunkans Selbi teicis:

“”Mēs zinām PIN kodus no mūsu bankas kartes, paroles sociālajos tīklos, bet ne tos  numurus, kas kādu dienu izglābs mūsu dzīvību.

Tūkstošiem sirdslēkmes un insultu var novērst tikai ar to palīdzību. Un it īpaši, ja cilvēki sāk meklēt palīdzību laikā. ”

Anglijas veselības ministrs Mets Henkoks  teicis:

„Gandrīz puse cilvēku ar augstu asinsspiedienu ignorē savu stāvokli. Miljoniem cilvēku ir sirdslēkmes vai insulta risks laikā, kad  to var novērst.

Tātad, es gribu palīdzēt cilvēkiem, lai viņi vairāk atvēlētu laiku, lai aizsargātu savu nākotni un veiktu veselības pārbaudes. ”

Vai Jūs sekojiet līdzi asinsspiedienam un holesterīnam? Esiet uzmanīgs pret sevi, jo no tā ir atkarīga jūsu dzīve!

avots: bbc.com

Pievienot komentāru