“Sarunas Smiļģa kabinetā” ar Ievu Puķi

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 28. februārī plkst.18.00 ikmēneša “Sarunās Smiļģa kabinetā” skatītāji tiksies ar Valmieras drāmas teātra aktrisi Ievu Puķi, kuras radīto tēlu galerija visdažādāko žanru un stilu iestudējumos ir spilgta un atmiņā paliekoša.

R. Blaumaņa Ieviņa “Skroderdienās Silmačos” un Annele “Trīnes grēkos” aktrises gaitu sākumā; A. Čehova Ņina Zarečnaja “Kaijā”, Soņa “Tēvocī Vaņa”, Olga “Trīs māsās”, Raņevska “Ķiršu dārzā”. Lieliska bija Ievas Puķes sadarbība ar leģendāro meistaru Oļģertu Kroderu, atveidojot titullomu H. Ibsena “Hedā Gablerē”, Nastasju Filipovnu F. Dostojevska “Idiotā”, V. Šekspīra Ofēliju “Hamletā” un Gonerilu “Karalī Līrā”.

Valmieras teātris aktrises vizītkartē raksta: “Ievas lomām raksturīga absolūta profesionalitāte: pilnīga koncentrēšanās un iejušanās lomā, bet reizē prasme redzēt savu darbu no malas, augstas raudzes partnerība, spēja vienot ap sevi skatuves darbību un vajadzības gadījumā mainīt pat izrādes norisi, stila un ansambļa izjūta”.

“Sarunās Smiļģa kabinetā” apmeklētājiem būs iespēja ne tikai klausīties aktrises un muzeja vadītāja Jāņa Siliņa dialogu, bet arī iesaistīties ar saviem jautājumiem un viedokļiem.

Biļešu cenas:

pieaugušajiem EUR 4.00,

skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 2.00.

Papildu informācija:

LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeja

vadītājs

Jānis Siliņš

+371 29 507 334

[email protected]

www.teatramuzejs.lv

Pievienot komentāru