Sapņi, kuriem tagad nav lemts piepildīties: AN-148 pasažieriem bija milzīgi plāni dzīvē

Katram bojāgājušajam bija savs stāsts, kas beidzās traģiski. Izsakām līdzjūtību radiniekiem un tuviniekiem!

Visa valsts sēro pēc cilvēkiem, kuri gāja bojā lidmašīnas avārijā Piemaskavā. Kopā ar ekipāžu lidmašīnā atradās 71 cilvēks, neviens no viņiem nevarēja izdzīvot. 11. februārī bojā gājušo radiniekiem tā kļuva par briesmīgāko dienu viņu mūžā. “Saratovas aviolīnijas” reiss izlidoja no galvaspilsētas lidostas Domodedovo uz Orsku 14:24, pēc 4 minūtēm lidmašīna pazuda no radaru uztveršanas zonas. Pasažieriem bija sapņi, plāni, mājās viņus gaidīja tuvinieki. Katram bojāgājušajam bija savs stāsts, kas beidzās traģiski.

Stjuarte

Vien 22 gadus vecā Viktorija Kovaļa strādāja par lidmašīnas pavadoni. Viņa daudz ko dzīvē gribēja sasniegt, bet viņas plāniem nebija lemts piepildīties.

“Vikucītis bija labs cilvēks, vienmēr smaidīja, – ar laikrakstu dalījās viņas mīļā draudzene Viktorija Aleksejeva. – Ir grūti apzināties, ka viņas vairs nav”.

Draugi stāstīja, ka Vika jau no bērnības sapņoja kļūt par stjuarti. Vecāki neatbalstīja meitas izvēli, viņi cerēja, ka viņa pārdomās. Tomēr meitene veiksmīgi pabeidza lidmašīnas pavadoņu kursus.

Pilots

Boriss Aleksandrovičs Karmalejevs – 79 gadus vecs lidoja uz Orsku. Tur viņu gaidīja studenti, viņš plānoja nolaīst lekcijas par tēmu “Droši lidojumi”.

“Boriss Aleksandrovičs uzrakstīja daudz metodikas, kas novērš aviācijas starpgadījumus, – stāstīja kolēģi. – Tādu nāvi nenovēlēsi nevienam…”

Karmalejevam nevajadzēja lidot, viņš aizstāja citu pasniedzēju. Tādā veidā viņš savam kolēģim izglāba dzīvību.

“Boriss vienmēr visiem palīdzēja, – atceras viņa draugs Nikolajs. – Lūk, kā viņu var raksturot: pilots-ass, talantīgs vadītājs, viens no labākajiem speciālistiem valstī par lidojumu drošību. Bet gāja bojā kā pasažieris, neko nevarēja darīt. Bija uzticīgs debesīm, tur arī palika uz visiem laikiem”.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru