Samsung ir optimistiski noskaņots attiecībā uz mākslīgā intelekta mikroshēmu pieprasījumu, jo peļņa strauji pieaug

Mākslīgā intelekta uzplaukuma izraisītā pusvadītāju cenu kāpuma dēļ pasaulē lielākā atmiņas mikroshēmu, viedtālruņu un televizoru ražotāja Samsung Electronics jūnija ceturkšņa peļņa ir ievērojami palielinājusies.

“Paredzams, ka 2024. gada otrajā pusē mākslīgā intelekta serveri ieņems lielāku (atmiņas) tirgus daļu, jo lielākie mākoņpakalpojumu sniedzēji un uzņēmumi palielinās ieguldījumus mākslīgā intelekta jomā,” sacīja Samsung.

Darbības peļņa aprīlī-jūnijā pieauga līdz 10,4 triljoniem vonu (7,52 miljardiem ASV dolāru), salīdzinot ar 670 miljardiem vonu gadu iepriekš, paziņoja Samsung.

Tā bija Samsung augstākā darbības peļņa kopš 2022. gada trešā ceturkšņa.

Lielais pieprasījums pēc augstas klases DRAM mikroshēmām, piemēram, augstas joslas platuma atmiņas (HBM) mikroshēmām, ko izmanto mākslīgā intelekta mikroshēmās, kā arī mikroshēmām, ko izmanto datu centru serveros un sīkrīkos, kuros darbojas mākslīgā intelekta pakalpojumi, ir palīdzējis pacelt mikroshēmu cenas.

Samsung paziņoja, ka tā ieņēmumi no HBM otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni palielinājās par aptuveni 50 %.

Dienvidkorejas konkurents un HBM līderis SK Hynix ( 000660.KS), atver jaunu cilni, pagājušajā nedēļā arī paziņoja, ka pieprasījums pēc mākslīgā intelekta mikroshēmām turpinās pieaugt, jo tā ceturkšņa peļņa bija vislielākā kopš 2018. gada.

Samsung vēl nav izpildījis mākslīgā intelekta mikroshēmu līdera Nvidia standartus piektās paaudzes HBM mikroshēmām, ko sauc par HBM3E, lai gan Samsung ceturtās paaudzes HBM, ko dēvē par HBM3, Nvidia ir atļāvusi izmantot savā mazāk sarežģītajā grafikas procesorā H20, kas izstrādāts Ķīnas tirgum.

Tomēr Samsung prognozēja, ka HBM3E mikroshēmas līdz ceturtajam ceturksnim aizņems 60 % no HBM pārdošanas apjoma. Analītiķi teica, ka agresīvo mērķi varētu sasniegt, ja Samsung HBM3E saņems Nvidia galīgo apstiprinājumu līdz trešajam ceturksnim.

Tā kā ražošanas jauda tiek koncentrēta uz HBM, serveru DRAM un serveru cietvielu diskiem (SSD) mākslīgā intelekta lietojumiem, parasto datoru un mobilo atmiņas mikroshēmu piegāde gada otrajā pusē būs ierobežota, teica Samsung.

Mobilo ierīču biznesā otrā ceturkšņa darbības peļņa samazinājās par aptuveni 810 miljardiem vonu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, jo pieauga detaļu izmaksas, lai gan piegādāto viedtālruņu apjoms bija stabils – 54 miljoni.

Samsung sagaida, ka kopējais pieprasījums pēc viedtālruņiem 2024. gada otrajā pusgadā palielināsies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, jo pieaugs pieprasījums pēc augstākās klases produktiem ar mākslīgā intelekta funkcijām, kā arī pēc aksesuāriem, piemēram, viedpulksteņiem.

 

Leave a Comment