Revolūcija virtuvē: kā izvārīt bietes 15 minūtēs un pagatavot boršču, kas liks visiem jūsmot

Bietes ir neatņemama sastāvdaļa ikvienā boršča receptē, sniedzot šim zupas klasiskajam ēdienam gan dziļu, bagātīgu krāsu, gan arī izteiksmīgu garšu.

Taču bietes pareiza sagatavošana var būt izaicinājums, jo tradicionāli to vārīšana var aizņemt daudz laika. Lai nodrošinātu, ka borščs ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs, ir būtiski zināt, kā ātri un efektīvi pagatavot bietes, saglabājot visas to derīgās īpašības.

Šajā rakstā mēs dalīsimies ar pieciem kulinārijas trikiem, kas palīdzēs jums sagatavot bietes ātri un viegli, lai jūsu borščs būtu perfekts.

1. Bietes mikroviļņu krāsnī: Ātrums un vienkāršība

Viens no ātrākajiem veidiem, kā pagatavot bietes, ir izmantot mikroviļņu krāsni. Šī metode ir īpaši noderīga, ja jums ir ierobežots laiks un vēlaties saglabāt biešu krāsu un garšu.

Lai to izdarītu, nomazgājiet bietes, tās nenomizojot, un dažas reizes ieduriet ar dakšiņu. Pēc tam novietojiet bietes mikroviļņu krāsnī un pagatavojiet uz maksimālās jaudas apmēram 10-15 minūtes.

Mikroviļņu krāsns paātrina gatavošanas procesu, un jūs varat ātri sagatavot bietes, kas būs ideāli piemērotas borščam.

Lasi vēl: Kaimiņi uzzināja par šo recepti: gurķi nepaliks konservēšanai

2. Cepšana folijā: Garšas intensitāte un uzturvielu saglabāšana

Ja jums ir nedaudz vairāk laika un jūs vēlaties saglabāt biešu maksimālo garšu un uzturvielas, cepšana cepeškrāsnī ir lieliska izvēle.

Šī metode ne tikai saglabā biešu bagātīgo garšu, bet arī padara tās viegli mizojamas. Lai to izdarītu, iesaiņojiet bietes folijā un cepiet tās iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 30-40 minūtes.

Pēc cepšanas bietes kļūs intensīvākas pēc garšas, un tās būs lieliski piemērotas boršča pagatavošanai.

3. Spiediena katla priekšrocības: Ātra un efektīva pagatavošana

Spiediena katls ir lielisks risinājums tiem, kas vēlas ietaupīt laiku, bet vienlaikus saglabāt biešu uzturvērtību. Šī metode ļauj biešu pagatavošanas procesu ievērojami paātrināt, saglabājot vitamīnus un minerālvielas.

Lai izmantotu šo metodi, ievietojiet bietes spiediena katlā, pievienojiet ūdeni un vāriet apmēram 15-20 minūtes. Šī metode ne tikai taupa laiku, bet arī saglabā biešu garšu un krāsu, padarot tās ideālas borščam.

4. Multivāres katls: Visu aromātu un uzturvielu saglabāšana

Multivāres katls ir vēl viens lielisks instruments biešu gatavošanai, īpaši ja vēlaties nodrošināt, lai tiek saglabāti visi aromāti un uzturvielas.

Izmantojot multivāres katla “Gatavošanas” vai “Sautēšanas” režīmu, ievietojiet bietes bļodā, pievienojiet nedaudz ūdens un iestatiet taimeri uz 30-40 minūtēm. Multivāres katls ļauj biešu garšai pilnībā attīstīties, un tā ir lieliski piemērota, lai sagatavotu bietes boršča gatavošanai.

5. Vārīšana ar etiķi: Krāsu saglabāšana un ātrāks gatavošanas laiks

Viens no senajiem trikiem, lai paātrinātu biešu gatavošanas procesu un saglabātu to spilgto krāsu, ir pievienot ūdenim, kurā tās tiek vārītas, nedaudz etiķa vai citrona sulas.

Etiķis ne tikai palīdz saglabāt biešu intensīvo krāsu, bet arī paātrina vārīšanas procesu. Lai izmantotu šo metodi, pievienojiet 1-2 ēdamkarotes etiķa vai citrona sulas ūdenim, kurā vārāt bietes, un pagatavojiet tās līdz tās ir mīkstas, bet joprojām saglabā savu formu.

Šī metode ir īpaši noderīga, lai nodrošinātu, ka bietes ne tikai izskatās labi, bet arī saglabā savas uzturvērtības.

Lasi vēl: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 2. līdz 8. septembrim: saglabājiet harmoniju un dzīve uzlabosies!

Kāpēc ir svarīgi pareizi pagatavot bietes borščam?

Bietes ir ne tikai garšas un krāsas avots borščā, bet arī būtisks uzturvielu avots. Pareiza biešu pagatavošana nodrošina, ka tās saglabā savu tekstūru, uzturvielas un spilgto krāsu.

Biešu gatavošana līdz ideālajai konsistencei – mīkstai, bet ne pārvārītai – ir izšķiroša, lai iegūtu bagātīgu un garšīgu boršču.

Bietes ir bagātas ar B grupas vitamīniem, dzelzi, magniju un citiem būtiskiem mikroelementiem, kas ir svarīgi gan veselībai, gan labsajūtai.

Nepareizi pagatavotas bietes var zaudēt daļu no savām vērtīgajām īpašībām, kā arī sabojāt boršča garšu un izskatu. Tāpēc ir svarīgi zināt, kā tās pareizi pagatavot, lai borščs būtu ne tikai garšīgs, bet arī uzturvielām bagāts ēdiens.

Bietes zupai

Biešu pagatavošana borščam var šķist laikietilpīgs process, bet, izmantojot pareizās metodes un trikus, jūs varat ievērojami saīsināt gatavošanas laiku un saglabāt visas šī sakņu dārzeņa derīgās īpašības.

Izmēģiniet kādu no šiem pieciem veidiem, lai ātri un efektīvi sagatavotu bietes savam nākamajam borščam, un izbaudiet šo klasisko zupu visā tās garšas un uzturvielu bagātībā.

Neatkarīgi no tā, kuru metodi izvēlēsieties, jūs varat būt pārliecināti, ka jūsu borščs būs izcils, un jūsu viesi vai ģimene noteikti novērtēs jūsu kulinārās prasmes.

Leave a Comment