Reperis Reiks un Pasaules līmeņa kendama spēlētāji 6.aprīlī aicina uz kendama čempionātu T/C “Domina Shopping”

Jau šo sestdien, 6. aprīlī, t/c “Domina Shopping” notiks Baltijā lielākais kendama čempionāts “Kendama Domina Open”.

Pasākuma laikā ar iespaidīgiem paraugdemonstrējumiem pārsteigs Pasaules līmeņa PRO spēlētāji, čempionātu vadīs populārais un jauniešu iemīļotais reperis Reiks, kurš kopā ar mākslinieku ABS_NICE speciāli šim notikumam sarakstījis dziesmu “KENDAMA”. Jaunā dziesma no 4. aprīļa būs pieejama Spotify un Youtube vietnēs, sekojiet informācijai vietnē playpro.lv

Piedalīties kendama svētkos ir laipni aicināts ikviens entuziasts bez jebkādiem ierobežojumiem. Čempionātu organizē Shopo.lv sadarbībā ar populāro un pieredzē bagāto šī sporta veida zīmola “Kendama Europe PRO” komandu. Sacensību uzvarētājiem tiks vērtīgas balvas no organizētājiem, dalība pasākumā ir bez maksas.

Dalība pasākumā

Lai pieteiktos dalībai čempionātā, noteikumi ir pavisam vienkārši – iepriekšēja pieteikšanās, lai piedalītos 6. aprīļa čempionātā, nav nepieciešama – reģistrēšanās notiks 6. aprīlī no plkst. 10.30 līdz 11.30 t/c Domina Shopping (Ieriķu iela 3, Rīga) centrālajā laukumā pie restorāna “Vairāk Saules”. Savukārt oficiālā čempionāta atklāšana būs plkst. 11.30.

Pasākums ir bez maksas gan dalībniekiem, gan skatītājiem.

Čempionāta norise

Kendama čempionātā būs vairākas grupas, kas pielāgotas atbilstoši dažādiem sagatavotības līmeņiem. Ikvienam, kurš līdzi būs paņēmis savu kendamu, būs iespēja apliecināt savu meistarību, jo kopumā būs trīs grupas – trīs dažādiem prasmju līmeņiem. Līdz ar to piedalīties pasākumā laipni gaidīti ir gan iesācēji, gan pieredzējuši profesionāļi.

Organizatoru pārstāve Laura Liepiņa uzsver šīs populārās spēles sociālo nozīmīgumu: “Šobrīd daudzviet Latvijā kendama kustība jauniešiem ir aizstājusi datorspēles, palīdzējusi socializēties. Un mums šķiet, ka pietrūka vienojuša pasākuma, kur ikvienam būtu iespēja iesaistīties kendama aktivitātēs. Tieši tāpēc kopā ar partneriem esam noorganizējuši šos kendamas svētkus Baltijas līmenī, lai kendama fani varētu salīdzināt savu meistarības līmeni ar citiem spēlētājiem un iedvesmotu apkārtējos būt par daļu no šīs progresīvās kopienas”.

Pasākumu vadīs reperis Reiks, savukārt par mūziku un sportisku garu visa čempionāta garumā parūpēsies DJ Kozloo.

Pasākuma programma:

12:00 – Kvalifikācijas raundi visām trim sagatavotības grupām

16:00 – Ceturtdaļfināli

18:00 – Pusfināli

19:00 – Fināli

20:00 – Apbalvošana un svinīgais noslēgums

Papildus čempionāta atlases kārtām pasākuma laikā būs arī vairāki pārsteigumi. Pirms katra no raundiem būs dažādas mini spēles, kas paredzētas tieši kendama čempionāta skatītājiem. Tāpat arī ar iespaidīgiem paraugdemonstrējumiem pārsteigs kendama PRO spēlētāji – Peter Wimmers, Vācijas kendama čempionāts, kā arī Dylan Westmoreland, labākais KendamaUSA profesionālis. Iespaidīgus trikus demonstrēs arī Henri Feldges un Olaf Jaszcuk. Dienas garumā @shopo pop-up stendos (pie veikaliem “Sportland” un “NewYorker”) notiks dažādas mini aktivitātes un priekšnesumi – tāpat arī būs iespēja iegādāties kendamas un dažādus aksesuārus.

Par kendamu

Kendama ir tradicionāla japāņu koka rotaļlieta, kas attīsta koordināciju, balansu un roku veiklību. Kendama sastāv no kena (zobens – japāņu val.) un tamas (bumba – japāņu val.). Šīs spēles variācijas un izmēri var būt visdažādākie, bet sacensībās parasti tiek izmantotas 18,5 cm – standarta izmēra kendamas. Japānā kendamu sākotnēji spēlējuši pieaugušie, bet tad tā pārtapusi par klasisku bērnu koka rotaļlietu un pat nopietnu sporta veidu. Ārpus Japānas kendama kļuvusi populāra aizvadītajā desmitgadē, bet Latvijā strauju atpazīstamību un pieprasījumu piedzīvojusi pēdējā gada laikā.

Vairāk informācijas par pasākumu: www.playpro.lv.

Pievienot komentāru